Pierderi uriașe pentru Rusia: peste 20.000 de militari ruși au murit până acum în Ucraina. Cele mai mari pierderi suferite de Rusia de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent


Pierderi uriașe pentru Rusia: peste 20.000 de militari ruși au murit până acum în Ucraina. Cele mai mari pierderi suferite de Rusia de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent

Cu peste 20.000 de militari ruși morți până acum în Ucraina, Rusia reușește să piardă în acest război, care nu dă semne că s-ar apropia de final, mai multe vieți umane decât a pierdut în orice alt conflict la care a participat după cel de-Al Doilea Război Mondial, punctează scriitorul, istoricul și cercetătorul Stejărel Olaru, pe Facebook.                                           

În tot acest timp, bărbații din așa-zisele republici Donețk și Luhansk refuză să lupte, motiv pentru care sunt înrolați cu forța de trupele ruse. Străzile sunt pustii, toată lumea stând ascunsă pe cât posibil. 

Vă prezentăm comentariile lui Stejărel Olaru: 

”Peste 20.000 de militari au pierdut rușii în acest război, care încă mai durează. Mai mult decât în orice alt conflict militar la care au participat după cel de-Al Doilea Război Mondial. Tactica ucrainenilor este să-i lichideze într-un număr cât mai mare pentru a-i demobiliza pe restul din punct de vedere psihologic.

Pentru ruși luptă trupele regulate, acei tineri pe care i-am văzut în primele zile și care povesteau că habar n-au unde se află, că li s-a spus că sunt trimiși la exerciții militare. Mai sunt mercenarii Wagner, trupele tiktok (cecenii lui Kadîrov) și armatele celor două așa-zise republici, Donețk și Luhansk. Unitățile au în componență ofițeri coordonatori FSB și GRU, despre care nu prea se vorbește, din păcate.

Însă pe măsură ce pierderile se măresc, mobilizarea se accelerează. Dar oamenii nu vor să lupte. În Donețk și Luhansk, de exemplu, bărbații între 18-65 de ani sunt prinși pe stradă cu arcanul, cum se spune, adică înrolați cu forța. La început au fost preferați etnicii ucraineni, dar acum nu mai scapă nimeni. Din acest motiv străzile sunt goale, bărbații nu mai îndrăznesc să circule. Unii se ascund acasă. Alții la locul de muncă, locuiesc acolo și nu părăsesc niciodată clădirea. Dacă apari afară...

O fotografie cu un tânăr prins pe stradă în Donbas și obligat să se înroleze și un scurt video în care se aude anunțul chemării la arme pe străzile pustii”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.