Infractorul rusofil Igor Dodon, criză de nervi după ce UE a anunțat că va ajuta la înzestrarea armatei R.Moldova. Dodon vrea ca fâșia dintre Prut și Nistru să fie înghițită de Rusia


Infractorul rusofil Igor Dodon, criză de nervi după ce UE a anunțat că va ajuta la înzestrarea armatei R.Moldova. Dodon vrea ca fâșia dintre Prut și Nistru să fie înghițită de Rusia

Unul dintre cei mai abjecți pioni ai rușilor din R.Moldova – l-am numit pe socialistul Igor Dodon, personaj cu multiple dosare de corupție pe care Justiția nu le bagă în seamă, oare de ce? – a fost scos la rampă de stăpânii lui de la Kremlin pentru a critica faptul că Uniunea Europeană intenționează să ajute la înzestrarea armatei moldovene.   

Normal că rusofilul Dodon nu vrea ca R.Moldova să aibă o armată oarecum normală, fiindcă el se bazează pe trupele rusești de ocupație din așa-zisa Transnistria. Să nu uităm nici faptul că, după întâlnirile pe care le avea din poziția de președinte al R.Moldova, Dodon turna totul la șefii lui de la Kremlin, adică e trădător de țară și informator al FSB-GRU

Consultantul politic Cristian Hrițuc comentează, pe Facebook, cea mai recentă slugărnicie rusească la care s-a pretat Dodon: 

”După ce Președintele Consiliului European, Charles Michele a spus că UE va ajuta la înzestrarea armatei moldovene, s-a trezit cetățeanul simplu Igor Dodon să spună că Republica Moldova nu are nevoie de bani pentru armată, că tinerii moldoveni nu trebuie să moară pentru interesele UE și NATO. 

Cetățeanul simplu Igor Dodon, fost președinte, actualmente fără nicio funcție, doar pr-ist al Moscovei nu a suflat o vorbă despre stăpânii săi, despre agresiunea rușilor împotriva Ucrainei. 

Viziunea lui Dodon-R Moldova nu trebuie să aibă o armată-este oarecum normală, pentru că el se bazează pe GOTR din Transnistria și pe pacificatorii ruși de acolo. De aia, pe vremea când era președinte și transnistrenii răpeau cetățeni moldoveni, el tăcea ca mortul în păpușoi.

Deh, în mandatul lui nu a venit niciun euro de la UE, nu a fost primit pe nicăieri, pentru că toată lumea îl știa că este un mic informator și nu un șef de stat. Omul dădea raportul la Putin după fiecare întrevedere pe care o avea cu vreun ambasador sau reprezentat al unui stat străin. Scria sârguincios, amănunt cu amănunt”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.