OBOSIT DE INVAZIE: Criminalul cecen Ramzan Kadîrov și-a trimis familia în vacanță în Dubai!


OBOSIT DE INVAZIE: Criminalul cecen Ramzan Kadîrov și-a trimis familia în vacanță în Dubai!

Familia servilului șef pro-rus al Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a zburat săptămâna trecută în Emiratele Arabe Unite, la odihnă, cazându-se în Dubai, într-o vilă de lux care ar aparține chiar lui Kadîrov, costul experienței fiind decontat de un mogul apropiat odiosului pion instalat de Putin la conducerea Ceceniei.

Potrivit surselor publicației Ukrayinska Pravda, familia lui Ramzan Kadîrov s-a stabilit într-o vilă de la hotelul Zabeel Saray Royal Residences de pe insula palmier Jumeirah. Rudele șefului Ceceniei călătoresc prin Dubai cu mașini de lux închiriate și sunt implicate activ în cumpărături. Said-Akhmed Shamsudinovich Sakhabov, proprietarul companiei Eurostroydesign înregistrată la Groznîi, capitala Ceceniei, plătește vacanța soților Kadîrov.

Anterior, jurnaliștii de la Ukrayinska Pravda au aflat că în Dubai se află o vilă, care, probabil, este deținută de Kadîrov, sitiată în complexul hotelier Zabeel Saray Royal Residences, unde a stat mai mereu familia șefului Ceceniei. Cea mai ieftină cameră de hotel costă 700 USD pe noapte. Cazarea în vilele din hotel costă aproximativ 3.000 USD pe zi. Jurnaliștii au aflat că în această zonă costul vilelor cu o suprafață de două ori mai mică decât vila lui Kadîrov este de aproximativ 7 milioane de dolari.

Presa ucraineană a găsit multe fotografii pe Instagram cu oameni din anturajul lui Kadîrov, surprinse lângă vilă. Mai mult, într-una dintre camerele vilei există chiar fotografii ale lui Kadîrov cu diverși oaspeți. Printre altele, boxerul Mike Tyson l-a vizitat președintele Republicii Cecene. Într-o vilă din apropiere, locuiesc și gardienii lui Kadîrov.

Kadîrov a zburat în Emiratele Arabe Unite de 14 ori în ultimul an

Șeful Ceceniei a vizitat Emiratele Arabe Unite (EAU) de 14 ori în perioada 2021-2022. Kadîrov a zburat acolo cu un avion privat. În Emirate, a ținut diverse întâlniri într-o vilă de lux. Avionul privat folosit de Kadîrov a fost descoperit de jurnalişti în 2017. Liderul Ceceniei nu a comentat în niciun fel această informație.

În urmă cu ceva vreme a devenit cunoscut faptul că în Emiratele Arabe Unite au loc curse cu participarea cailor de rasă deținuți de Kadîrov . Un armăsar a fost prezentat șefului Ceceniei de către Prințul Moștenitor al Emiratelor. Potrivit organizației internaționale anticorupție Transparency International, Kadîrov nu declară venituri din câștiguri.

În 2020, liderul Ceceniei a devenit cea mai bogată persoană dintre guvernatorii regiunilor rusești. Venitul său s-a ridicat la peste 380 de milioane de ruble. Kadîrov se află pe listele de sancțiuni din SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, Canada, Elveția, Uniunea Europeană și Ucraina.

Luptătorii ceceni ai lui Kadîrov participă la invadarea Ucrainei, fiind asociați cu torturi și cruzimi inimaginabile. De altfel, organizațiile internaționale au acuzat în numeroase rânduri faptul că Cecenia este condusă de Kadîrov ca pe propria moșie și că în această republică din Federația Rusă opozanții dispar pur și simplu sau sunt torturați.

În al doilea rând, Ramzan Kadîrov este asociat cu asasinarea unuia dintre cei mai importanți rivali politici ai lui Vladimir Putin, este vorba despre Boris Nemțov, împușcat în plină stradă în Moscova în timp ce se întorcea de la un restaurant. Imediat după asasinat el l-a lăudat pe ofițerul de securitate acuzat de uciderea lui Nemțov, Zaur Dadayev, despre care a spus că a fost devotat cu sinceritate Rusiei, gata să-și dea viața pentru patria mamă. A doua zi a fost decorat de Vladimir Putin cu Ordinul de Onoare. Kadîrov este asociat și cu unele asasinate din Europa, dar acesta a negat orice implicare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.