Spiritul de sacrificiu al japonezilor: Procentul covârșitor al celor ce susțin sancțiunile contra Rusiei, chiar dacă le este afectat nivelul de trai


Spiritul de sacrificiu al japonezilor: Procentul covârșitor al celor ce susțin sancțiunile contra Rusiei, chiar dacă le este afectat nivelul de trai

Mai mult de șapte din 10 japonezi susțin sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei pe fondul războiului din Ucraina, chiar dacă impactul acestor măsuri se extinde asupra economiei japoneze și asupra vieților acestora, a arătat duminică un sondaj Kyodo News.

Pe măsură ce Japonia intensifică sancțiunile împotriva Rusiei, 68,7% dintre cei chestionați au declarat că le-a fost afectată viața de zi cu zi "teribil", respectiv "într-o oarecare măsură" din pricina creșterii prețurilor la alimente și alte produse. În schimb, 31,2% dintre respondenți au spus că nu le-a fost afectată viața. 

Cu toate acestea, sondajul a arătat că 73,7% consideră necesară menținerea sancțiunilor în vigoare împotriva Rusiei, în timp ce 22,1% au precizat că nu este necesar ca măsurile în cauză să fie menținute. 

În ceea ce privește răspunsul Guvernului cu privire la agresiunea Kremlinului împotriva Ucrainei, 62,6% au aprobat modul în care s-a acționat, în timp ce 30,7% și-au manifestat nemulțumirea.

Pe lângă faptul că a acceptat sute de refugiați ucraineni, Japonia a trimis veste antiglonț, căști și uniforme de luptă de iarnă în Ucraina sfâșiată de război.

Japonia a furnizat, de asemenea, un ajutor de 300 de milioane de dolari pentru Guvernul ucrainean, inclusiv ajutor umanitar pentru ucrainenii care au fugit în țările vecine.

În ceea ce privește planul Guvernului de a elabora un pachet de ajutor economic până la sfârșitul acestei luni pentru a amortiza impactul creșterii prețurilor, 48,2% au spus că mișcarea a fost "lentă", în timp ce 43,7% au considerat-o "adecvată".

Sondajul a fost realizat telefonic în weekend în baza chestionării a 1.067 dintre votanții eligibili. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.