Opera lui Putin: 85% dintre ucrainenii uciși la Bucha au fost executați prin împușcare


Opera lui Putin: 85% dintre ucrainenii uciși la Bucha au fost executați prin împușcare

Primarul municipiului Bucha, Anatoly Fedoruk, a anunțat că aproape 85% din cadavrele tuturor locuitorilor găsiți decedați prezintă găuri de gloanțe, ceea ce nu mai poate pune la îndoială sub nicio formă responsabilitatea soldaților ruși pentru atrocitățile care au făcut înconjurul lumii.

„Aproape 85% din toate cadavrele pe care le ridicăm din gropile comune sau mormintele individuale, săpate în grădinile de legume, în parcuri, în piețe și în curți, prezintă găuri de gloanțe. Adică o crimă intenționată a avut loc în Bucha”, a spus Fedoruk, informând, totodată, că vineri, cel mai probabil, vor începe lucrările de ridicare și identificare a cadavrelor cetățenilor decedați și îngropați în curtea Bisericii ”Sfântul Andrei Cel Întâi Chemat”, unde a fost creată o a doua mare groapă comună.

„Vom duce la bun sfârșit această lucrare: vom ridica cadavrele și le vom trimite la morgi pentru a efectua procedurile corespunzătoare, iar rudele vor putea primi trupurile celor morți, pentru a le înmormânta așa cum trebuie”, a adăugat Fedoruk.

În data de 1 aprilie, suburbia Bucha a reintrat sub controlul forțelor și oficialilor ucraineni. O zi mai târziu, primarul Anatoli Fedoruk a declarat că aproximativ 300 de cetățeni au fost aruncați în gropi comune, în timp ce alți zeci de ucraineni au fost executați sumar, cu mâinile legate la spate, și abandonați apoi pe străzi.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a publicat o listă a militarilor Brigăzii 64 motorizate a armatei ruse, care au comis crimele abominabile mpotriva ucrainenilor, la Bucha.

Și Serviciul Federal de Informații German (BND) a interceptat comunicații radio ale armatei ruse, în care invadatorii discută despre masacrul civililor din Bucha. Pe 8 aprilie, la Bucha, a început exhumarea cadavrelor din prima groapă comună descoperită de autorități.

În același timp, Parchetul Genera al Ucrainei a anunțat că peste 553 de copii au suferit în Ucraina ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse, 198 de copii fiind răpuși de Armata rusă și peste 355 fiind răniți.

Procurorii anunță că informațiile privind cei 198 de copii decedați nu sunt definitive, întrucât se lucrează la numărarea fataităților în locurile de ostilități active și în teritoriile ocupate temporar și eliberate.

Potrivit datelor primite de procurori, copiii au suferit cel mai mult în regiunea Donețk - 117, Kiev - 105, Harkov - 81, Cernihiv - 54, Mykolaiv - 40, Herson - 38, Lugansk - 36, Zaporozhye - 23, zona adiacentă Capitalei - 16, Sumy - 16, Zhytomyr - 15.

În timpul înregistrării infracțiunilor comise pe teritoriul orașului Trostyanets, regiunea Sumi, s-a stabilit că un băiat de 14 ani a murit în urma bombardamentelor armatei ruse, pe 21 martie.

În data de 14 aprilie din cauza bombardării satului. Aleksandrovka din regiunea Harkov, doi copii de 9 și 11 ani au fost răniți.

Din cauza bombardamentelor masive ale orașelor și satelor ucrainene de către forțele armate ale Federației Ruse, 1018 instituții de învățământ au fost avariate, dintre care 95 au fost complet distruse.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.