Taiwanul a lansat în premieră un manual de supraviețuire în caz de război. Civilii sunt învățați cum să procedeze în situația în care China decide să atace


Taiwanul a lansat în premieră un manual de supraviețuire în caz de război. Civilii sunt învățați cum să procedeze în situația în care China decide să atace

Armata din Taiwan a lansat marți, pentru prima dată, un manual de apărare civilă. Acest manual le oferă cetățenilor îndrumări de supraviețuire într-un scenariu de război similar cu invazia rusească din Ucraina. Se concentrează asupra modului în care cetățenii statului insular ar trebui să răspundă la amenințarea chineză. 

Manualul taiwanez detaliază cum pot fi găsite provizii de apă și alimente, precum și cum pot fi găsite adăposturile anti-bombe prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone. De asemenea, oferă sfaturi pentru pregătirea truselor sanitare de prim ajutor.

"Oferim informații despre modul în care cetățenii ar trebui să reacționeze într-o criză militară și la posibilele dezastre care vor urma", a declarat un oficial al Ministerului taiwanez al Apărării. 

Acesta a mai precizat că manualul, care se bazează pe modelul unor ghiduri similare emise de Suedia și Japonia, va fi actualizat în continuare cu informații ce țin de localizare, mai precis locurile în care se află adăposturile, spitalele, respectiv magazinele pentru nevoile zilnice.

Manualul de 28 de pagini conține coduri QR pe care utilizatorii le pot scana pentru a accesa indicații legate de unde să meargă și ce să facă în caz de urgență majoră, a mai declarat oficialul Ministerului Apărării. 

Manualul prezintă măsurile de siguranță pe care civilii trebuie să și le ia în timpul unor situații extreme: raid aerian, incendiu major, prăbușire de clădiri, întrerupere majoră de curent, penurie de apă, respectiv penurie de bunuri esențiale. Ghidul oferă și o linie telefonică de urgență pe care cetățenii aflați în pericol o pot apela. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.