Declarațiile miniștrilor israelieni continuă să îi irite pe oficiali ucraineni. Ce a spus ministrul Gantz de a produs o reacție virulentă din partea ambasadorului ucrainean


  • ACP
  • Apr 7, 2022 22:53
  • 1812
Declarațiile miniștrilor israelieni continuă să îi irite pe oficiali ucraineni. Ce a spus ministrul Gantz de a produs o reacție virulentă din partea ambasadorului ucrainean

Lungul șir de nemulțumiri ale înalților oficiali ai Ucrainei privind declarațiile miniștrilor israelieni față de războiul început de Rusia a continuat ieri, de data asta din cauza celor spuse de ministrul Apărării, Benny Gantz. 

CITIȚI ȘI: Ambasadorul Ucrainei în Israel îl invită pe ministrul israelian de Finanțe să meargă la Bucha, în urma declarațiilor controversate despre masacru

Ambasadorul ucrainean în Israel, Evgeny Korniychuk, a ieșit indignat de la o ședință de informare ținută de ministrul de Externe, Yair Lapid, respectiv de cel al Apărării, Benny Gantz, atunci când cel din urmă menționat a folosit cuvântul "conflict" pentru a descrie ceea ce se întâmplă în Ucraina, iar apoi a invocat legătura de colegialitate pe care o are inclusiv cu omologii ruși. 

"Domnul Gantz a început să vorbească despre conflictul Ucraina-Rusia, dar și despre faptul că ei vorbesc atât cu prietenii sau colegii ucraineni, cât și cu cei ruși. Ascultă, dacă în cea de-a 42-a zi de război, cu vărsarea de sânge și masacrul pe care Rusia le-a făcut împotriva poporului ucrainean nevinovat, numiți în continuare acest lucru 'conflict', chiar nu mai este nimic de vorbit", a spus ambasadorul ucrainean. 

Imediat după ce a ieșit de la briefingul ținut de cei doi miniștri israelieni, ambasadorul  Korniychuk a făcut o informare pentru aceștia, dar, a mai spus el, niciunul dintre aceste ministere nu l-a contactat.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării a negat însă că ministrul Ganz a folosit un astfel de limbaj, spunând că "el a vorbit despre dialogul cu ambele țări și despre eforturile de mediere".  (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.