Putin, ucigașul de copii: 167 de copii ucraineni, omorâți de la debutul războiului din Ucraina!


Putin, ucigașul de copii: 167 de copii ucraineni, omorâți de la debutul războiului din Ucraina!

Peste 446 de copii au avut de suferit în Ucraina, ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse, anunță Procuratura Generală a Ucrainei. Dintre aceștia, 167 de copii au murit și mai mult de 279 au fost răniți în urma operațiunilor militare ale soldaților ruși.

Potrivit oficialilor, aceste date nu sunt definitive, avându-se în vedere faptul că activitățile depuse pentru conturarea situației statistice în zonele de luptă, în teritorii ocupate temporar și cele eliberate, în special în Mariupol, și în anumite localități din regiunile Kiev, Cernihiv și Lugansk, sunt extrem de anevoioase.

Conform datelor statistice, copiii au fost cel mai afectați în regiunea Kiev - 78, Donețk - 81, Harkov - 64, Cernihiv - 49, Mykolaiv - 39, Lugansk - 31, Zaporojye - 22, Herson - 29, la Kiev - 16, în Sumy - 16, regiunea Zhytomyr - 15.

În același timp, continuă deportarea copiilor din Ucraina în Federația Rusă. Militarii ruși au scos cu forța 12 copii din instituția medicală a KNP „Centrul Regional de Tuberculoză pentru Copii din Mariupol”, care erau tratați acolo, și i-au trimis în Federația Rusă. De asemenea, deținătoarea unui orfelinat de tip familial, împreună cu cei 8 elevi ai săi, trei dintre proprii săi copii și alți trei copii adoptați, a fost dusă cu forța de la Mariupol la Saransk, Rusia.

În urma bombardamentelor, 927 de instituții de învățământ au fost avariate, 83 dintre ele fiind complet distruse.

Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a anunțat, de asemenea, că de la începutul războiului au fost înregistrați 1.480 de morți și 2.195 de răniți la nivelul populației civile a Ucrainei, însumând 3.675 de victime ale invaziei pe scară largă a Rusiei.

Potrivit Ukrinform, acest lucru se precizează în raportul zilnic al OHCHR, care consemnează victimele de la începutul războiului declanșat de Rusia, la nivelul datei de 5 aprilie.

Cele mai multe dintre decese și răniri sunt atribuite utilizării de muniții și explozibili de largă acoperire, inclusiv artilerie grea și atacuri cu rachete cu acțiune multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene.

OHCHR consideră că cifrele reale sunt mult mai mari, deoarece informațiile sunt furnizate extrem de greu din unele locații în care luptele continuă și multe rapoarte încă așteaptă confirmarea. Acest lucru se aplică, de exemplu, la Mariupol și Volnovakha (regiunea Donețk), Izyum (regiunea Harkiv), Severodonețk și Rubizhne (regiunea Lugansk), Trostyanets (regiunea Sumy), unde există rapoarte cu numeroase victime civile. Aceste cifre sunt confirmate în continuare și nu sunt incluse în statisticile de mai sus.

După cum a raportat Ukrinform, Irpen, Bucha, Gostomel și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadatorii ruși. În orașele și satele eliberate au fost înregistrate crime în masă săvârșite de către soldații ruși. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.