Oficial: Prima țară din cadrul UE care ia decizia de a expulza ambasadorul Rusiei


Oficial: Prima țară din cadrul UE care ia decizia de a expulza ambasadorul Rusiei

După ce a anunțat că este prima țară din UE care, pe fondul invaziei rusești din Ucraina, s-a decuplat complet energetic de gazul din Rusia, Lituania ia o altă decizie în premieră la nivelul statelor din Uniunea Europeană, cea de a expulza ambasadorul Rusiei de la Vilnius. 

CITIȚI ȘI: Lovitură de proporții pentru Kremlin: Prima țară din UE care a renunțat complet la importurile de gaze rusești

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei a făcut acest anunț astăzi, într-o postare pe Twitter. 

"Ambasadorului Rusiei i s-a cerut să părăsească Lituania", a spus Gabrielius Landsbergis într-un tweet.

Adresându-se reporterilor, Landbergis a precizat că decizia a venit în contextul "masacrului îngrozitor" de la Bucha.

"Ca răspuns față de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei suverane și față de atrocitățile comise de forțele rusești în diferite orașe ucrainene ocupate, mă refer inclusiv la masacrul oribil de la Bucha, Guvernul lituanian a decis să degradeze reprezentanța diplomatică", a mai transmis Landsbergis.

După ce forțele ucrainene au recucerit orașele și satele din jurul capitalei Kiev, oficialii au transmis că au fost găsite cadavrele a 410 civili. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.