Moscova atacă din nou în războiul economic cu Occidentul. Ce vor politicienii ruși să impună


  • ACP
  • Mar 31, 2022 15:37
  • 1219
Moscova atacă din nou în războiul economic cu Occidentul. Ce vor politicienii ruși să impună

Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a declarat că Rusia ar trebui să ceară ruble pentru exporturile de mărfuri precum grâul, îngrășămintele, cheresteaua și uleiul, așa cum cerea de săptămâna trecută în cazul gazelor naturale exportate în Europa. 

Declarația oficialului rus vine cam la o săptămână după anunțul făcut de președintele Putin conform căruia Rusia va accepta doar ruble ca plată pentru gazele naturale vândute țărilor europene, anunț care a avut rezultate imediate, chiar dacă țările europene au respins această inițiativă a lui Putin, iar Germania chiar a început să se pregătească pentru a primi un volum mult mai mic de gaze, deoarece a anunțat la rândul sau că nu va plăti cu ruble. 

Astfel, cererea lui Putin a ajutat deja substanțial la susținerea monedei ruse, care și-a revenit rapid, spectaculos, până la nivelurile de dinaintea invaziei, după anunțul făcut de Kremlin. Moscova se alătură astfel Beijingului în ofensiva împotriva supremației economiilor și valutelor occidentale, în cadrul căreia a fost făcut și anunțul Arabiei Saudite potrivit căruia va accepta yuani chinezești în schimbul petrolului exportat. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.