Acțiune mafiotă a armatei ruse: tatăl primarului din Primorsk, răpit și oferit în schimbul edilului


  • ACP
  • Mar 30, 2022 15:36
  • 1254
Acțiune mafiotă a armatei ruse: tatăl primarului din Primorsk, răpit și oferit în schimbul edilului

Faptul că armata rusă răpește ucraineni din teritoriile ocupate, pentru a-i intimida și a le închide gura, asemenea bandelor mafiote, este deja bine cunoscut. Asta s-a întâmplat și în cazul primarului Oleksandr Koshalevych din Primorsk (foto), regiunea Zaporijia, al cărui tată a fost capturat de ruși pentru a fi eliberat apoi în schimbul predării sale.    

Deputatul ucrainean Volodimir Kaltsev a spus pentru agenția de presă Interfax-Ucraina că "încă din primele zile de ocupație, primarul a declarat public că orașul Prymorsk este Ucraina și a participat la mitinguri de protest în piață împreună cu cetățenii din oraș, iar militarii ruși l-au căutat pe primar și când nu l-au găsit, i-au capturat tatăl vârstnic".

Imediat după răpirea bătrânului, primarul Koshelevych s-a predat trupelor ruse în schimbul eliberării tatălui său, iar "rușii l-au luat pe primar în direcția Berdiansk", a mai spus deputatul Kaltsev. (sursa: AICI)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.