FOTO / SONDAJUL care demolează propaganda rusă: 60% dintre cetățenii R.Moldova sunt de acord ca refugiații ucraineni să primească cetățenia moldovenească. 57% ar accepta refugiați acasă. 81% vor să li se dea locuri de muncă


FOTO / SONDAJUL care demolează propaganda rusă: 60% dintre cetățenii R.Moldova sunt de acord ca refugiații ucraineni să primească cetățenia moldovenească. 57% ar accepta refugiați acasă. 81% vor să li se dea locuri de muncă

Cercetătorul și jurnalistul polonez Kamil Calus – doctorand al Institutului de Studii Orientale al Universității Adam Mickiewicz, colaborator regulat la bilunarul Nowa Europa Wschodnia și redactor al publicației trimestriale Spojrzenie na Wschód – remarcă, într-un mesaj pe Twitter, rezultatele unui recent sondaj iData realizat în R.Moldova. 

Așa cum puteți observa și dumneavoastră (foto jos) rezultatul analizei sociologice probează faptul că propaganda rusească – extrem de prezentă și de incisivă în stânga Prutului, unde revarsă valuri de minciuni și de ură la adresa numeroșilor refugiați ucraineni ce fug din fața războiului declanșat de Rusia criminală – NU a prins mai deloc în R.Moldova.

Dimpotrivă, R.Moldova i-a primit cu brațele deschise pe toți refugiații și face totul pentru a-i ajuta, cetățenii moldoveni fiind exemplari în acest sens

”Un sondaj foarte interesant. 60% dintre moldoveni ar fi de acord ca refugiații să primească cetățenia moldovenească (doar 26% sunt împotrivă). În plus, 57% ar accepta refugiați acasă . Sursa: iData”, comentează Kamil Kalus aceste rezultate sugestive care certifică atât declinul propagandei rusești cât și faptul că R.Moldova se află pe traiectul pro-european corect și legitim. 

Potrivit aceluiași sondaj, nu mai puțin de 81% dintre cetățenii R.Moldova nu au nimic împotrivă ca refugiații să se angajeze în țara lor. Repetăm, toate aceste cifre reprezintă o palmă usturătoare pentru propaganda Kremlinului ce face totul pentru a justifica invadarea genocidară a Ucrainei.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.