Negocierile nu trebuie să se sfârșească prin "vânzarea Ucrainei!". Mesajul ferm al ministrului britanic de Externe, care cere totodată crearea unui mecanism prin care s-ar putea reactiva oricând sancțiunile contra Rusiei


Negocierile nu trebuie să se sfârșească prin "vânzarea Ucrainei!". Mesajul ferm al ministrului britanic de Externe, care cere totodată crearea unui mecanism prin care s-ar putea reactiva oricând sancțiunile contra Rusiei

Negocierile ce vizează încheierea războiului din Ucraina nu trebuie să se sfârșească prin "vânzarea Ucrainei", a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, ceea ce ar putea însemna că nu poate fi acceptată o așa-zisă neutralitate care să plaseze de fapt statul ucrainean sub controlul Kremlinului. 

Adresându-se parlamentarilor din Camera Comunelor, ea a spus că președintele Putin "nu este serios în privința discuțiilor" și că încă "bombardează intenționat cetățeni nevinovați".

"Nu trebuie doar să-l oprim pe Putin în Ucraina, trebuie să privim și pe termen lung", a spus ea.

Sancțiunile impuse Rusiei de către G7 nu ar trebui eliminate "atât timp cât Putin își continuă războiul și mai are trupe în Ucraina", a spus ea.

De asemenea, orice reglementare pe termen lung ar trebui să includă un mecanism de reimplementare a sancțiunilor, sistem ce ar urma să fie declanșat automat de orice agresiune rusească, a adăugat ea.

Astfel, Truss a spus că în urma discuțiilor nu trebuie să se repete greșelile trecutului precum "reglementările neplăcute din 2014, care nu au reușit să ofere poporului ucrainean o securitate de durată".

După 2014, "Putin s-a întors pentru mai mult", a spus ea, iar "de aceea nu-i putem permite să câștige din această agresiune îngrozitoare". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.