Rezoluție antiromânească! ”Unioniștii” de la AUR cer României să nu mai acorde ajutoare financiare Republicii Moldova!


Rezoluție antiromânească! ”Unioniștii” de la AUR cer României să nu mai acorde ajutoare financiare Republicii Moldova!

În plin conflict ruso-ucrainean, ale cărui repercusiuni pun la grea încercare echilibrul țărilor care și-au asumat deconectarea de la rețelele de subjugare economică ale Rusiei din Ucraina, exemplul cel mai apropiat fiind cel al Republicii Moldova, Alianța pentru Unirea Românilor a votat la recent încheiatul Congres o rezoluție, halucinantă avându-se în vedere faptul că formațiunea s-a erijat ani de zile în purtătoarea de stindard a dezideratului revenirii Basarabiei la patria mamă, în care cere ca România să nu mai sprijine financiar Republica Moldova. 

AUR reduce practic Republica Moldova la guvernarea aflată în exercițiu în acest moment în capitala României de peste Prut și consideră că „a venit momentul ca România să nu mai întreţină financiar guvernările separatiste de la Chişinău, indiferent de numele pe care îl poartă acestea, de culoarea politică sau de iluziile pentru viitor, promise populaţiei”.

„Fluxul de bani şi beneficii, care a îmbogăţit clasa politică din Republica Moldova până acum, în timp ce populaţia a sărăcit, trebuie tăiat de la rădăcină. Guvernanţii vremelnici de la Bucureşti şi Chişinău se joacă de-a retorica în relaţia dintre cele două maluri de Prut, de la fraţi au ajuns să se considere ‘prieteni’, iar mâine ne aşteptăm să se numească ‘vecini’. AUR pune capăt experimentelor celor care au menţinut dezbinarea între români în ultimele trei decenii. Unitatea reprezintă o condiţie primordială a păcii în regiune şi o garanţie a stabilităţii în Europa de Sud-Est. Alianţa pentru Unirea Românilor va întreprinde toate demersurile politice necesare pentru dispariţia graniţei de pe Prut şi pentru înfăptuirea unităţii naţionale depline în cadrul Europei unite şi al NATO. Basarabia e România!”, se mai menționează în textul Rezoluţiei adoptate de Congresul AUR.

Vineri, Guvernul României a adoptat un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chişinău, la 11 februarie 2022.

„Noul Acord privind programul de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova va reprezenta principalul instrument prin intermediul căruia România va acorda sprijin autorităţilor Republicii Moldova în eforturile acestora care vizează dezvoltarea durabilă şi avansarea pe calea reformelor şi apropierii de Uniunea Europeană. Totodată, asistenţa acordată de România în baza Acordului este de natură să deschidă noi oportunităţi pentru dezvoltarea relaţiilor şi cooperării pe multiple paliere între Bucureşti şi Chişinău, cu beneficii reciproce pe termen mediu şi lung”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Raliindu-se la sancțiunile internaționale ale lumii libere împotriva Rusiei, Republica Moldova resimte deja impactul sever al războiul şi al măsurilor asociate asupra economiei. actuala criză creeând un şoc negativ pentru inflaţie şi pentru activitatea economică, într-un moment în care presiunea preţurilor era deja ridicată. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.