Partizanii belaruși opresc trenurile rusești și avariază echipamentele militare / Consilier al Svetlanei Tihanovskaia


Partizanii belaruși opresc trenurile rusești și avariază echipamentele militare / Consilier al Svetlanei Tihanovskaia

Franak Viaciorka, unul dintre consilierii liderului opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că "partizanii belaruși" creează bariere pentru a împiedica trupele naționale și rusești să intre în Ucraina, scrie Rador.

"Belarus este țara partizanilor. Eroii noștri opresc trenurile rusești, distrug echipamentele rusești, distribuie pliante pentru a împiedica trupele belaruse să intre în Ucraina. Ucraina va câștiga, iar Belarus, de asemenea, va fi eliberată", a scris Viaciorka pe Twitter. 

Consilierul a publicat și o hartă a republicii Belarus în care este prezentată "rezistența căilor ferate" și care arată rezultatele acțiunilor partizanilor.

 Opozantul a adăugat că fabrica rusă de troli "lucrează foarte activ, postând comentarii pe Instagram și Facebook, încercând să răspândească ura între belaruși și ucraineni".

În opinia lui Viaciorka, Rusia încearcă în acest fel "să atragă Republica Belarus în măcelul său sângeros împotriva Ucrainei fraterne".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.