Frustratul catastrofal Florin Cîțu provoacă o nouă criză. În plin război rusesc la frontierele României, inventează pretexte pentru a-și unge oamenii de casă în Guvern. Are 7% în sondaje și tot prăbușește PNL. Războiul lui Putin e singurul motiv pentru care Cîțu mai e tolerat


Frustratul catastrofal Florin Cîțu provoacă o nouă criză. În plin război rusesc la frontierele României, inventează pretexte pentru a-și unge oamenii de casă în Guvern. Are 7% în sondaje și tot prăbușește PNL. Războiul lui Putin e singurul motiv pentru care Cîțu mai e tolerat

Împotmolit pe undeva în jurul a 7% în toate sondajele de opinie (chiar și în alea plătite de liberali) și ieșit din jocurile pe termen mediu și lung ale șefiei PNL, frustratul catastrofal Florin Cîțu provoacă o nouă criză politică. 

Mai exact, atrage atenția consultantul politic Cristian Hrițuc, pe Facebook, Cîțu are de gând să se țină de scaunul de președinte cu dinții și unghiile, motiv pentru care, pe fundalul unei invazii rusești în desfășurare la granițele României, găsește pretexte să schimbe niște miniștri cu oamenii lui de casă, doar pentru a încerca, la disperare, să contrabalnseze influența generalului Nicolae Ciucă, plătindu-și cu funcții publice fidelitatea unor filiale. 

De altfel, amintim că F. Cîțu asta a făcut din chiar momentul în care l-a ales Iohannis drept prim-papițoi (statut acum pierdut): și-a finanțat campania pentru șefia PNL cu sinecuri și funcții publice, făgăduind totodată consistente fonduri publice filialelor care l-au votat la trei mâini. 

Ironia face că mulți lideri ai PNL vor schimbarea lui Cîțu, iar faptul că nu i se cere demisia și nu are convulsii grave pe linie de partid se datorează eminamente războiului rusesc de la granițele României. Pe care iată că F.Cîțu îl folosește ticluind din umbră atacuri la generalissimul Ciucă.

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile consultantului Cristian Hrițuc: 

”Cîțu a găsit un moment bun să își facă nițică campanie. Războiul este la graniță și el găsește acum pretexte să schimbe niște miniștri și să își pună oamenii lui. 

Este momentul unor schimbări acum? Este momentul unor crize politice? Este momentul să îl subminezi pe Ciucă doar pentru că tu ești frustrat? Ai nevoie de lansarea unor mesaje negative pe care să le exploateze AUR?

De ce toate astea? Există și miniștri incompetenți? Există, dar ai altă cale de rezolvare și poți aștepta un pic, mai ales că pe banca de rezerve nu ai niște genii care știu domeniile foarte bine.

Dar, sincer, nu cred că asta e ideea de bază, să pui repede un ministru performant urgent, ca să compensezi eventualul handicap. Nu. Motivul real: Cîtu vrea să reintre în joc, să îsi pună miniștri, să ofere unor filiale moneda de schimb, pentru ca la anul să nu fie schimbat.

Același Cîțu care a mai provocat o criză”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.