Drulă: "România trebuie să susțină cererea Poloniei de a interzice și bloca orice comerț cu Rusia prin porturi sau pe căi terestre!"


Drulă: "România trebuie să susțină cererea Poloniei de a interzice și bloca orice comerț cu Rusia prin porturi sau pe căi terestre!"

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a declarat luni că România trebuie să susțină cererea Poloniei de a interzice și bloca orice comerț cu Rusia prin porturi sau pe căi terestre.

În acest context, Cătălin Drulă a criticat faptul că navele rusești continuă să sosească în Portul Constanța, iar statul român nu face nimic.

"Vă dau un exemplu: o navă sub pavilion rusesc de peste 5.000 de tone a venit chiar ieri din Rusia, a intrat în Portul Constanța. Mai așteaptă o navă, tot sub pavilion rusesc. Navele rusești continuă să sosească în Portul Constanța și statul român nu face nimic. Trebuie blocate aceste nave și acest comerț cu rușii.

În plus, acele sancțiuni dispuse și la nivel european și de Statele Unite acum trebuie implementate, cum fac americanii: trebuie mers pe firul banilor și loviți oligarhii și ticăloșii ăștia, care susțin războiul din Ucraina. Ori statul român s-ar putea să cam ezite acolo pentru că sunt mulți din oamenii din clădirea asta, din politicienii de aici, care sunt legați de acești bani din Rusia.

Îi cer premierului Ciucă și celor doi lideri ai coaliției, lui Cîțu și Ciolacu, să nu le tremure genunchii și să meargă după banii rusești din România, că deocamdată o fac doar prin declarații", a declarat Cătălin Drulă.

De asemenea, Cătălin Drulă a reamintit că USR a depus o serie de proiecte de legi în Parlament, în beneficiul refugiaților ucraineni, prin care solicită în procedură în urgență:

- scutirea de taxe pentru obținerea permiselor de muncă și vize;

- facilitarea angajării refugiaților;

- facilitarea transporturilor de medicamente de către ONG-uri. (citiți AICI și AICI mai multe detalii despre respectivele proiecte de legi)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.