Bilanțul invaziei criminale a lui Putin: Rusia a ucis 115 copii în Ucraina și a rănit peste 148


Bilanțul invaziei criminale a lui Putin: Rusia a ucis 115 copii în Ucraina și a rănit peste 148

Agresiunea armată a Federației Ruse în Ucraina a ucis 115 copii și a rănit peste 148. Acest lucru a fost raportat azi, în mod oficial, de către Procuratura Generală.

„În dimineața zilei de 21 martie 2022, numărul oficial al copiilor decedați ca urmare a agresiunii armate din partea Federației Ruse nu s-a schimbat – înregistrându-se în continuare 115 morți. Cu toate acestea, numărul copiilor răniți a crescut la peste 148”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Potrivit autorităților, cel mai mare număr de copii uciși de agresiunea rusă s-a înregistrat în regiunea Kiev (58), în capitala Ucrainei fiind răpuși de ”armata eliberatoare” a lui Vladimir Putin 16 copii.

Statistica victimelor atacurilor rusești în rândul copiilor arată după cum urmează: 38 de copii uciși la Harkov, 29 la Donețk, 31 la Cernihiv, 22 în Mykolaiv, 15 în Zhytomyr, tot 15 în Herson și 14 în Sumy.

Pe 19 martie, ocupanții ruși au bombardat intens Școala de Artă G12 din cartierul Mal Stânga din Mariupol.

Acolo s-au ascuns aproximativ 400 de locuitori din Mariupol - femei, copii și bătrâni.

„Clădirea a fost distrusă, oamenii au fost prinși sub dărâmăturile acesteia, dar în prezent nu există informații despre victime și morți”, a precizat Procuratura Generală.

Atacurile cu rachete și bombardamentele au afectat până acum 530 de instituții de învățământ din Ucraina, dintre care 72 au fost complet distruse.

Cele mai multe distrugeri în acest sens s-au înregistrat în regiunile Donețk, Harkov, Mykolaiv, Sumy, Kiev, Herson, Cernihiv și în capitala Kiev.

Dincolo de acestea, invadatorii ruși au afectat peste 40 de instituții pentru copii, inclusiv facilități medicale, școli de artă, facilități sportive și biblioteci.

„Aceste date nu sunt definitive, întrucât nu există posibilitatea de a inspecta locurile afectate de bombardamente în zonele cu ostilități active și în teritoriile ocupate temporar”, au mai precizat procurorii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.