"Facem front comun împotriva Răului!". Revoluționarii organizează un protest în fața Ambasadei Rusiei din București


"Facem front comun împotriva Răului!". Revoluționarii organizează un protest în fața Ambasadei Rusiei din București

Asociația 21 Decembrie 1989 anunță că va organiza duminică, pe 20 martie, un protest pe parcursul căruia manifestanții vor face front comun împotriva Răului, mai precis contra Rusiei, în contextul în care Kremlinul continuă să comită atrocități În Ucraina pe fondul invaziei pe care a demarat-o în data de 24 februarie. Acțiunea de protest va începe în Piața Universității din București, de la ora 16, pentru ca ulterior manifestanții să plece în marș către Ambasada Rusiei. 

De asemenea, manifestanții sunt îndemnați de Asociația 21 Decembrie 1989 să-i sprijine prin donații pe vecinii ucraineni ce trăiesc ororile invaziei rusești. Astfel, voluntarii Asociației 21 Decembrie 1989 vor organiza un spațiu special pentru donații. 

Redăm comunicatul Asociației 21 Decembrie (pentru mai multe detalii accesați AICI pagina de Facebook a evenimentului):

"Pentru români, decembrie ‘89 a fost un timp al jertfei, al curajului nobil, al generozității și al solidarității. Atunci ne-am despărțit de Cortina de Fier impusă în 1945 de sovietici.  

În ultimele două săptămâni, privim cu admirație spre ucraineni, care se apără cu un curaj eroic de Imperiul Răului și îi ajutăm prin puterile noastre pe cei care fug din calea dezastrului.

Asociația „21 Decembrie 1989” face un apel la oamenii conștienți de ororile pe care le trăiesc semenii noștri din Ucraina să participe la un Miting de susținere publică a păcii și a libertății, urmat de un Marș de sprijin pentru poporul ucrainean.

Vă așteptăm duminica aceasta, 20.03.2022, începând cu orele 16.00, în Piața Universității, în fața Teatrului Național, la borna kilometrului zero al democrației și libertății, unde împreună vom face front comun împotriva Răului.

De la ora 17:45 ne vom deplasa către Ambasada Federației Ruse, pe traseul Piața Romană - Piața Victoriei - Ambasada Ucrainei - Statuia Aviatorilor - Ambasada Federației Ruse.

Atacurile Rusiei lui Putin nu îi afectează doar pe ucraineni, ci pe noi toți ca umanitate. Fiecare om cu conștiința libertății se simte atacat de invazia rusească. De aceea, nu avem altă alternativă decât să fim uniți.  

În acest context, e nevoie, mai mult ca niciodată, să fim solidari împotriva agresiunii rusești neprovocate și premeditate, împotriva ororilor invaziei ordonate de Putin.  

Veniți în stradă acum, când nedreptatea și opresiunea ne afectează pe fiecare dintre noi.

Nu avem voie să închidem ochii, nu putem să ne închidem inimile și trebuie să acționăm.

Voluntarii Asociației „21 Decembrie 1989” sunt implicați în efortul de a aduna ajutoare pentru vecinii ucraineni ce trăiesc ororile invaziei, organizând acțiuni concrete de sprijin a acestora. Duminică, 20.03.2022, va fi amenajat un spațiu special pentru donații.

Manifestarea publică se bucură de toate aprobările legale ale autorităților.

Vă așteptăm!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.