Mai întâi va fi rău, înainte să fie bine


Mai întâi va fi rău, înainte să fie bine

Mai întâi va fi rău, înainte să fie bine. Asta trăim cu toții în ultimii ani, și doar dacă ai fost legat la ochi sau nu poți înțelege lumea în care trăiești, nu ai anticipat că se va ajunge aici.

Ni se aruncă în față războiul, vinovat pentru toate nenorocirile întâmplate în ultimul an. Războiul va fi motivul crizei alimentare, generată de creșterea prețurilor. Războiul va fi vinovat pentru că Europa s-a oprit din drumul ei spre gloria verde. Și tot războiul va fi vinovat când iarăși vor câștiga alegerile “extremiștii” de dreapta în toată lumea. Doar că noi știm că nu e așa.

Trebuie să fie dureros pentru progresiști să vadă că tot ce a cerut Trump sau a spus că e important să se întâmple, chiar se întâmplă.

Adio Green Deal, adio dependență de Rusia, hello înarmare și respectarea cheltuielilor de apărare în cadrul NATO. Ministrul Apărării din Germania a anunțat aseară un fond de 100 de miliarde de euro pentru înzestrarea armatei germane, iar Zelenski, acum câteva ore, în discursul său în fața Parlamentului Germaniei a acuzat, voalat, Germania, că finanțează războiul.



În timpul administrației Trump, Putin nu a îndrăznit să invadeze nicio țară.

Trump este cel care a spus timp de 4 ani că politicile împotriva încălzirii globale vor sărăci populația într-un ritm fără precedent, iar dependența de Rusia va vulnerabiliza Europa.

Am fost speriați, și pe bună dreptate, de faptul că la Casa Albă avem un președinte care își confundă soția cu vicepreședintele sau fiul mort cu cel viu.

Doar că rezolvarea a ceea ce se întâmplă acum, nu ține de un singur om. Din fericire pentru noi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.