Genocidul continuă: după maternitatea din Mariupol, Rusia a bombardat și un spital de psihiatrie. 48 de școli distruse de bombe în Harkov


Genocidul continuă: după maternitatea din Mariupol, Rusia a bombardat și un spital de psihiatrie. 48 de școli distruse de bombe în Harkov

Ucraina a acuzat vineri forțele ruse că au lovit un spital de psihiatrie din apropierea orașului Izyum, din estul Ucrainei, serviciile de urgență raportând că, din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma noului atac criminal al soldaților lui Putin.

„Toți cei 30 de angajați și cei 330 de pacienți se aflau într-un adăpost anti-bombardament în momentul atacului”, a declarat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei într-un comunicat.

Oleh Synegubov, guvernatorul regiunii Harkov, care include orașul Izyum, a descris vineri atacul ca fiind „o crimă de război împotriva civililor” și a acuzat forțele ruse de faptul că, la ordinele Kremlinului, comit genocid cu bună știință în Ucraina.

Rusia a negat din nou, ca ți în cazul atacului cu rachete care a distrus maternitatea din Mariupol, faprul că ar fi vizat civili în ceea ce Vladimir Putin numește o „operație specială” de dezarmare și „de-nazificare” a Ucrainei.

Atacul de lângă Izyum a urmat bombardamentului spitalului de copii din orașul Mariupol, tragedie în urma căreia, potrivit oficialilor ucraineni, trei persoane au fost ucise miercuri, inclusiv un copil. Rusia a spus că va analiza incidentul, dar unii oficiali, precum Serghei Lavrov, au considerat informațiile despre atac ca fiind „știri false”.

Synegubov a menționat că forțele ruse au bombardat în mod repetat zonele rezidențiale din Harkov, iar primarul Harkovului, Ihor Terekhov, a declarat că 48 de școli au fost distruse în oraș, acesta având o populație de aproximativ 1,4 milioane de locuitori.

Synegubov a specificat și faptul că că nu există niciun pericol pentru civili după ce rachetele rusești au distrus și un institut pentru cercetări nucleare, anunțul privind incidentul fiind făcut joi de un consilier al Ministerului de Interne ucrainean.

În Ucraina toate centralele nucleare ucrainene funcționează stabil, dar personalul din centrala Zaporojnia acuză o puternică „presiune psihologică” la locul de muncă, după capturarea facilității nucelare de către forțele ruse, potrivit comunicării companiei nucleare de stat ucraineană Energoatom.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.