Valuri de mizerie morală. Extrema stângă ”intelectuală” reabilitează comunismul din nou și din nou, ”luptând” cu ”fascistul” Putin


Valuri de mizerie morală. Extrema stângă ”intelectuală” reabilitează comunismul din nou și din nou, ”luptând” cu ”fascistul” Putin

Războiul lansat de Rusia asupra Ucrainei a născut o solidaritate extraordinară, dar și multă mizerie morală. A lămurit, astfel, multe caractere, și în bine, dar și în rău. 

Mulți ”conservatori”, care s-au luptat cu ”dictatura sanitară”, și-au găsit refugiul în brațele lui Putin. Până ieri strigau după libertate, astăzi sunt de partea gloanțelor. Pentru că au învățat să urască Occidentul, de parcă virusul sau constrângerile sanitare au fost doar aici, astăzi îl aplaudă pe Putin care ”salvează Europa”. 

Vă ofer un exemplu care mi-a întors stomacul pe dos: ”Putin curăță Ucraina acum că prea putzea cangrena globalistă acolo fix sub nasul ursului”. Îmi crapă obrazul să vă spun autoarea, o persoană care părea normală înainte de pandemie. Pentru ea, refugiații ucraineni ”vin înarmați de lepra Zelenski în România. Și nu vin să vă respecte. Ci pregătiți să răspundă la ordinele lui joianis și ale clasei politice vândută globaliștilor. Pt că nu v-ați vaxxi și pt că fiicele voastre n-au fost sacrificate în numele islamului globalist, ăla de bătea palma cu Hitler în 40”. Orice amalgam este posibil. 

Mâine ar aplauda o ”curățare” și pe la noi, din pacate. 

Pare să fie o tulburare psihică profundă, sunt alții care susțin că războiul din Ucraina este doar o înscenare ca să se uite pandemia, că războiul nu există, este practic concurs de fantezii bolnave în această zonă. Iar suferința civililor ucraineni nu le spune absolut nimic, deși ei sunt ”creștini”. Halucinant. 

Mai este greu pentru cineva, dar aici intrăm în zona comicului involuntar. Trist și el, dar în alt registru. Extrema stângă intelectuală, care nu mai știe cum să reabiliteze comunismul, acela ”bun și drept”, dar întinat de toți conducătorii comuniști. Rând pe rând, criminalii Stalin, Mao, Pol Pot, Chavez, dictatorii africani, Ceaușescu etc nu au fost ”adevărați comuniști”. 

Acum i-a venit rândul lui Putin. Un profesor român roșu, Andrei Țăranu, i-a găsit încadrarea ideologică: este ”fascist”. Iar pretenția lui Putin însuși, că este continuatorul comunismului sovietic, este ”absurdă”. În găleată cu Putin, tovarășul profesor, coleg de ideologie cu Vasile Ernu, îl pune pe Gabriel Liiceanu într-o contorsiune ideologică incredibilă. Gata, comunismul a mai fost salvat o dată. trebuie să continuăm lupta antifascistă, camarazi, exact ceea ce pretinde Putin, de altfel. Dar tovarășii nu se împiedică de simțul umorului, care este o rămășiță mic-burgheză. 

Mai demult, același profesor spunea despre polonezi că sunt ”suprematiști catolici iliberali antisemiţi care detestă ortodocşii, slavii, nemţii, balticii”. Acest tovarăș predă la universitate și este invitat ca ”expert” prin ziare. Asta spune multe și despre nivelul presei, din păcate. Halucinant și aici...

(Va urma)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.