Consultantul politic George Rîpă pune pe tapet următorul scenariu verosimil, având în vedere modul în care a apărut și s-a propagat cea mai recentă isterie autohtonă: dacă nebunia așa-zisei creșteri a prețurilor la carburanți și isteria cozilor de la benzinării nu e altceva decât episodul unui atac hibrid al Ungariei împotriva României, prin intermediul MOL, la comanda Rusiei, marea prietenă a lui Viktor Orban?
Motivul? Creșterea numărului românilor care să fie nemulțumiți de sancțiunile alocate Rusiei, sporirea idioților utili care să-și umple gurile de ”pace” și ”neutralitate”.
Amintim o serie de fapte: Oficial și pe toate canalele diplomatice, Ungaria a militat pentru ca țările NATO și UE să NU ajute militar Ucraina. De asemenea, Budapesta s-a împotrivit cu virulență aplicării de sancțiuni Rusiei, iar când le-a acceptat într-un final, nu pe toate, a făcut-o cu doar jumătate de gură, fiind pusă în fața faptului împlinit. Să nu uităm că Ungaria și-a bătut joc în cel mai umilitor mod de refugiații ucraineni pe care i-a ținut ore în șir la graniță. De notat că Ungaria e în cârdășie cu Rusia de ani și ani ani de zile, Budapesta fiind o susținătoare ferventă a federalizării R.Moldova. De-a lungul ultimilor ani, la vârful serviciilor secrete din Ungaria au fost numite o serie de personaje apropiate de GRU/FSB.
Podul.ro vă prezintă scenariul postat de George Rîpă pe Facebook:
”Este România victima unui război hibrid?
Ne întrebăm cu toții dacă nebunia cu creșterea prețului la carburanți și implicit isteria de astăzi a fost una generată de o greșeală a unui actor din piață sau a fost un act voluntar cu un scop politic precis.
Nu avem niciun fel de date, ce voi scrie e doar o supoziție, însă acțiunea de astăzi a MOL ar putea fi considerată o acțiune de război hibrid la adresa statului român.
Prin această mișcare, compania maghiară a produs isterie în societate.
Scopul final al acestei acțiuni hibride este acela de a influența societatea, de a-i face pe români să nu mai susțină sancțiunile occidentale la adresa Rusiei, pentru că astfel noi am avea de suferit. Se încearcă deci influențarea deciziei politice a unui stat independent și suveran, prin acțiuni de război informațional.
Decizia MOL de astăzi nu are nicio logică economică, deoarece preţurile petrolului au scăzut miercuri cu până la 17%, în urma anunțului Emiratelor Arabe Unite și Irakului că sunt dispuse să susțină creșterea producției.
Faptul că decizia nu se susține economic este demonstrat de faptul că nicio o altă companie mare din domeniu nu a crescut prețurile.
În cazul ăsta cred că investigația trebuie să fie puțin mai complexă decât lasă Virgil Popescu să se înțeleagă. Iar dacă compania maghiară (știm că Viktor Orban joacă cartea rusească chiar și în aceste zile) se face vinovată de astfel de acțiuni, singura soluție este interzicerea acesteia în România. Sau, cel puțin, asta ar face un stat puternic”.