VIDEO Incendiu în zona centralei nucleare de la Zaporizhzhia. Ministrul ucrainean de Externe le solicită trupelor invadatoare rusești să permită accesul pompierilor


VIDEO Incendiu în zona centralei nucleare de la Zaporizhzhia. Ministrul ucrainean de Externe le solicită trupelor invadatoare rusești să permită accesul pompierilor

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, și primarul orașului Energodar, Dmytro Orlov, au anunțat că, în noaptea de joi spre vineri, a izbucnit un incendiu în zona centralei nucleare de la Zaporizhzhia.

Rușii atacaseră furibund Energodar, foarte aproape de locul unde se află centrala nucleară Zaporizhzhia, cea mai mare din Europa. 

"E o amenințare la adresa securității mondiale!!! Ca urmare a bombardamentelor necruțătoare ale inamicului asupra clădirilor și blocurilor celei mai mari centrale nucleare din Europa, centrala nucleară Zaporizhzhia este în flăcări!!!", a postat Orlov pe Facebook.

Ministrul ucrainean de Externe a avertizat că în cazul în care va exploda centrala, atunci va fi o explozie de 10 ori mai mare decât cea din 1986 de la Cernobîl. De asemenea, Kuleba le-a cerut rușilor să le permită accesul pompierilor pentru a stinge incendiul. 

"Armata rusă trage din toate părțile asupra CNE Zaporizhzhia, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Incendiul a izbucnit deja. Dacă va exploda, va fi de 10 ori mai mare decât Cernobîl! Rușii trebuie să înceteze imediat focul, să permită pompierilor, să stabilească o zonă de securitate!", a transmis Kuleba.

Fox News notează că un videoclip postat pe Telegram părea să arate un proiectil care aterizează în afara instalației centralei nucleare, creând o minge de foc mare.

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.