Delirul fără margini al dictatorului Putin: forțele ucrainene, acuzate că se folosesc de indieni și de proprii cetățeni pentru a forma scuturi umane. Guvernul indian dezminte cele susținute de Kremlin


Delirul fără margini al dictatorului Putin: forțele ucrainene, acuzate că se folosesc de indieni și de proprii cetățeni pentru a forma scuturi umane. Guvernul indian dezminte cele susținute de Kremlin

După delirul de ieri pe parcursul căruia dictatorul Vladimir Putin a susținut că statul ucrainean a luat ostatici mai mulți studenți indieni pentru a-i folosi drept scuturi umane, acesta a recidivat astăzi, precizând că și ucrainenii sunt folosiți într-un mod similar. În primă instanță, trebuie subliniat că Guvernul indian a negat joi informațiile conform cărora studenții indieni ar fi ținuți ca "ostatici" în Ucraina. Guvernul indian a mai precizat că a păstrat legătura în permanență cu aceștia, informează TelegraphIndia

Putin a mai declarat că ucrainenii sunt "spălați pe creier și amenințați", întrucât nu acceptă că ei, alături de ruși, formează de fapt "același popor". 

Dictatorul de la Kremlin a acuzat forțele militare ucrainene că folosesc civili drept "scuturi umane". 

"Neonaziștii se folosesc de scuturi umane din rândul civililor. S-a întâmplat în mai multe localități din Donețk. Oamenii au fost scoși din aceste clădiri și duși într-un loc. Apoi, lunetiștii cu arme de pe acoperișuri i-au luat la țintă. Doar naziștii luptă atât de brutal… Facem tot ce putem să ne asigurăm că nu există victime", a afirmat Vladimir Putin.

Putin a descris soldații ruși drept "adevărați eroi" și chiar dacă a recunoscut că "a pierdut câteva orașe mici", acesta a insistat că "operațiunea militară specială" a Rusiei merge "conform planului".

Putin a mai susținut că trupele ruse asigură coridoare umanitare pentru ca civilii să fugă, informație contrazisă cu fermitate de partea ucraineană. (sursa: AICI)

Nu în cele din urmă, Vladimir Putin a pretins din nou că operațiunea militară pe care o desfășoară vizează denazificarea și demilitarizarea Ucrainei, adăugând că vrea să se asigure inclusiv că nu se află armament nuclear în proximitatea Rusiei, afirmație și mai scandaloasă în contextul în care el a ordonat duminică ca arsenalul nuclear de care dispune să fie pus într-o postură de alertă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.