UPDATE VIDEO Atacul Rusiei asupra turnului TV din Kiev. Ministerul de Interne ucrainean anunță numărul victimelor


UPDATE VIDEO Atacul Rusiei asupra turnului TV din Kiev. Ministerul de Interne ucrainean anunță numărul victimelor

UPDATE 18:21:

Ministerul de Interne ucrainean a transmis că în urma atacului rusesc asupra turnului de televiziune din Kiev au murit cinci persoane. Alte 5 persoane au fost rănite. 

Anterior, pe internet a fost publicat un video care arată imagini cu victimele atacului rusesc (atenție, aceste imagini vă pot afecta emoțional!):



UPDATE 17:20: Turnul de televiziune din Kiev, atacat de forțele invadatoare rusești

Turnul de televiziune din Kiev a fost bombardat de forțele invadatoare rusești. Kremlinul pregătește, inclusiv prin această cale, noi resorturi pentru intensificarea războiului informațional, încercând astfel să blocheze o parte din informațiile pe care autoritățile ucrainene vor să le transmită cetățenilor speriați de agresiunea rusească. 



ȘTIREA INIȚIALĂ: Haos total la gara centrală din Kiev, în urma atacului anunțat public de Kremlin

Presa controlată de Kremlin a citat astăzi un comunicat al Ministerului rus al Apărării prin care anunță că va efectua atacuri punctuale în Kiev asupra unor obiective ce aparțin armatei și serviciilor secrete ucrainene. Însă, serviciile americane au precizat că Rusia va lovi astăzi și ținte cu civili. 

"Pregătim atacuri de mare precizie asupra centrelor tehnologice ale Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) și asupra Bazei 72 pentru operațiuni de război psihologic din Kiev", a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Ulterior, alarma de atac a pornit în Kiev, iar mai mulți locuitori s-au îmbulzit la gară pentru a părăsi orașul. 

"Scene insuportabile la gara centrală din Kiev. Bătrâni, copii, persoane cu dizabilități, animale de companie, acest tren este deja plin. Oamenii se tem că ar putea fi ultima șansă de a fugi", a scris pe Twitter jurnalistul Shaun Walker. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.