Afară cu derbedeii! EXPULZAȚI întregul corp diplomatic rusesc și bielorusesc de pe teritoriul României! BLOCAȚI Sputnik și toate celelalte agenturi de propagandă putinistă care deturnează discursul public


Afară cu derbedeii! EXPULZAȚI întregul corp diplomatic rusesc și bielorusesc de pe teritoriul României! BLOCAȚI Sputnik și toate celelalte agenturi de propagandă putinistă care deturnează discursul public

Scriitorul și părintele Radu Preda le amintește autorităților de la București, într-o postare pe Facebook, că întregul corp diplomatic rusesc și bielorusesc trebuie expulzat de urgență de pe teritoriul României. Amintim că ambasadorul Rusiei la București este românofobul agresiv Valeri Kuzmin, vechi KGB-ist notoriu pentru gesturi și declarații insultative la adresa tuturor românilor. 

De asemenea, goarnele rusești în frunte cu Sputnik – organul oficial de propagandă al Kremlinului – trebuie blocate pe teritoriul țării noastre.

Podul.ro vă prezintă solicitările părintelui Radu Preda: 

”Sper ca ‹strategia› de comunicare în interiorul României – în acest balamuc al tăcerii – să fie regândită. Azi, nu mâine, trebuie expulzat corpul diplomatic rusesc și bielorusesc de pe teritoriul Țării. Se va comunica prin UE și NATO. Azi, nu mâine, se vor bloca toate agenturile de presă – Sputnik et co. – care se bagă în discursul nostru public. Azi, nu mâine, cu metodele specifice, se vor revizui listele cu asociațiile, fundațiile, firmele, agenții agreați, și, după caz, trimiși la bază. În fine, azi, nu mâine, Parlamentul ia act de situație, salută, fie și tardiv, prezența aliaților pe pământ românesc, precizându-se cât de clar posibil ce mandat au, iar toți factorii de decizie își securizează sistemele de transfer al datelor, împreună cu STS, și se dă drumul la planul alternativ de avarie. 

Colaborarea cu Huawei se îngheață. În orice caz, altfel decât în pandemie, nu se va militariza vizual spațiul public, nu se va brusca emoțional populația civilă. CNA va primi indicații clare privitoare la regulile relatării jurnalistice oneste, în măsura în care o să avem corespondenți în teren, despre conflict, fără a introduce în mod activ cenzura. Se vor continua pregătirile pentru primirea refugiaților. Cultele religioase pot fi aici partenere.

Pandemia s-a terminat. A început războiul.

Cu Dumnezeu înainte!”

(Foto: ambasadorul Rusiei, KGB-istul românofob Valeri Kuzmin - sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.