Pavel Popescu trece în revistă măsurile pe care trebuie să le ia România în contextul agresiunii rusești din Ucraina. Ședință de urgență în Comisia de Apărare a Camerei Deputaților


Pavel Popescu trece în revistă măsurile pe care trebuie să le ia România în contextul agresiunii rusești din Ucraina. Ședință de urgență în Comisia de Apărare a Camerei Deputaților

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, deputatul PNL Pavel Popescu, trece în revistă măsurile pe care trebuie să le ia România în contextul invaziei rusești din Ucraina. Astfel, Popescu solicită maparea intereselor economice rusești de pe teritoriul României și aplicarea ulterioară de sancțiuni, cât și limitarea instituțiilor media rusești pe tot teritoriul Românie, printre care amintim Sputnik Moldova. 

În acest context, Pavel Popescu anunță că astăzi se va desfășura o ședință a Comisiei de Apărare din Camera Deputaților pe parcursul căreia vor fi analizate măsurile în cauză. 

"Acum fix o lună estimam invazia Ucrainei (accesați AICI postarea). Asta pentru că Putin și Rusia au abandonat de ani buni conceptul de diplomație. Păcat că noi am înțeles asta mult prea târziu. Ca președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională consider că în contextul actual România trebuie să ia următoarele măsuri:  

1. Adoptarea în regim de URGENȚĂ a legii investițiilor străine non-UE (FDI). Proiectul este în fază finală de avizare, cunosc bine detaliile, deoarece sunt cel care a condus inițiativa spre decidentul politic. Solicit Guvernului României să adopte de urgență acest proiect de lege pentru protejarea intereselor statului român împotriva acțiunilor Rusiei și a tuturor celor ce nu suportă transparența, regulile sau valorile democratice, europene și transatlantice.  

2. Până la adoptarea urgentă a inițiativei FDI recomand maparea tuturor intereselor economice rusești pe teritoriul României, așa cum a cerut-o și Președintele Senatului, cât și sancțiuni ferme în urma analizei.

3. Solicit instituțiilor statului să analizeze de URGENȚĂ posibilitatea limitării instituțiilor de media rusești pe tot teritoriul României. Gestul reprezintă o măsura de igienă minimă cu privire la cantitatea imensă de dezinformare propagată prin aceste canale. În acest sens, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din CDEP va trimite astăzi o adresă către CSAT și ANCOM.  

4. Mobilizarea instituțiilor statului pentru previzibila criză de migranți de la granițele țării cât și informarea în timp real a cetățenilor cu privire la posibila implicare a lor pentru suportul celor care vor cere ajutor României. Avem peste jumătate de milion de vorbitori de limbă română în Ucraina.  

Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din CDEP se va reuni astăzi la ora 16:30.  

Dragi români, România este în siguranță ca membru NATO, UE și partener strategic al SUA.  

Să ne rugăm pentru cei aflați astăzi în suferință. Dumnezeu să ocrotească Ucraina și sa se îndure de fiecare suflet", transmite Pavel Popescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.