Cutremur la Kremlin! Joe Biden a anunțat sancțiunile impuse împotriva Rusiei: "Va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea!"


Cutremur la Kremlin! Joe Biden a anunțat sancțiunile impuse împotriva Rusiei: "Va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea!"

Dacă sancțiunile de ieri anunțate de Casa Albă se concentrau mai ales pe regiunile separatiste pro-ruse din Ucraina, sancțiunile prezentate astăzi de președintele SUA, Joe Biden, țintesc direct Rusia.

CITIȚI ȘI: Joe Biden a anunțat primele sancțiuni după ce Rusia a recunoscut independența Donețkului și Luganskului

Redăm pasajul din discursul președintelui Joe Biden în care au fost prezentate primele sancțiuni împotriva Rusiei după ce dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat documentele prin care recunoaște independența regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk.

"Voi anunța sancțiuni mult mai ample, împreună cu aliații, decât am făcut-o în 2014. Iar dacă Rusia va continua cu această invazie, suntem pregătiți să mergem și mai departe! Cine pentru numele lui Dumnezeu crede că îi dă lui Putin dreptul de a declara noi așa-numite țări din teritoriile care aparțin vecinilor săi?! E o încălcare flagrantă a legii internaționale și e necesar un răspuns ferm din partea comunității internaționale. (...) 

Anunț prima tranșă de sancțiuni pentru Rusia, ca răspuns la acțiunile sale de ieri. (...) Vom continua să escaladăm sancțiunile dacă Rusia va continua.  

-Vom implementa blocade asupra a 2 instituții financiare ruse, VEB și Banca Militară.

-Vom impune sancțiuni asupra datoriei suverane, iar asta înseamnă că practic Guvernul rus nu va mai putea să se împrumute din Vest, nu va putea să se împrumute din piețele europene.

-Începând de mâine și zilele care vor urma, vom impune sancțiuni la adresa elitelor și familiilor lor. Dacă tot se bucură de avantajele politicii corupte a Kremlinului, trebuie să simtă și durerea acestor sancțiuni!  

-Am lucrat îndeaproape cu Germania pentru a ne asigura că Nord Stream 2 nu va continua, așa cum am promis. 

Pe măsură ce Rusia se pregătește la următoarea mișcare, și noi facem același lucru. Rusia va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea sa, inclusiv sancțiuni adiționale.  

SUA vor continua să pună la dispoziția Ucrainei asistență defensivă. SUA vor continua să reasigure aliații NATO ca răspuns la decizia Rusiei de a nu-și retrage forțele din Belarus, iar astfel am autorizat forțe adiționale care erau deja staționate în Europa pentru consolidarea partenerilor noștri din țările baltice. Permiteți-mi să fiu clar, acestea sunt mișcări defensive! Nu avem nicio intenție de a intra într-un conflict armat cu Rusia. Dorim doar să trimitem un mesaj foarte clar că SUA, împreună cu aliații, vor proteja fiecare părticică de teritoriu NATO și că ne vom respecta angajamentele luate față de NATO", a declarat Joe Biden. 

CITIȚI ȘI: Încep să curgă pedepsele pentru Rusia! Germania a oprit autorizarea gazoductului Nord Stream 2 / Kremlinul își bate joc de sancțiunile anunțate de Occident. Lavrov: „Ei bine, suntem obişnuiţi cu aşa ceva”

De asemenea, Joe Biden a atras atenția că există semnale potrivit cărora invazia rusească va continua. 

"Credem că Rusia e determinată să meargă mai departe și să pornească un atac militar asupra Ucrainei. Sper să mă înșel! Și sper ca Rusia să fie luat ultimele decizii fără să aibă intenția de a viza capitala Kiev sau alte orașe. Sunt peste 150 de mii de trupe ruse în apropierea Ucrainei în acest moment. Și așa cum am mai spus, forțele rusești din Belarus ar putea ataca Ucraina din nord cu avioane și sisteme de rachete. Rusia a mutat trupe și mai aproape de granița cu Ucraina, iar forța navală din Marea Neagră poate să atace din partea de sud. Vorbim despre submarine și rachete. Rusia a mutat echipament medical și rezerve de sânge la graniță. Nu ai nevoie de sânge dacă nu ai de gând să pornești un război. În ultimele zile, am văzut întâmplându-se foarte multe dintre chestiunile anunțate de secretarul Blinken în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, de pildă operațiuni sub steag fals în Donbas. Toate acestea creează premisele unui pretext și s-a spus acest lucru în Consiliul de Securitate al ONU. (...) Putin a cerut autorizare de la Parlamentul rus pentru a folosi trupele militare în afara teritoriului Rusiei, iar asta deschide calea unei provocări suplimentare din partea Rusiei pentru a încerca să justifice și alte acțiuni militare. (...) Nu există nicio justificare pentru orice atac al Rusiei împotriva Ucrainei! Dacă Rusia va continua pe acest drum, Rusia și doar Rusia va fi responsabilă pentru acest lucru!", a spus președintele american. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.