Rusia e o boală. Ne găsim puși în fața unui nou monstru sovietic


Rusia e o boală. Ne găsim puși în fața unui nou monstru sovietic

Ceea ce se desfășoară acum în Donbas, Ucraina, este punerea în practică a unei ocupații directe, nu prin interpuși, de către Federația Rusă asupra unui teritoriu care nu îi aparține.

Gestul regimului condus de Vladimir Putin este de o gravitate extremă în Europa contemporană, un act fățiș și agresiv care denotă un revizionism care calcă în picioare dreptul internațional și nesocoteste suveranitatea și granițele recunoscute ale Ucrainei, țară membră ONU.

Vladimir Putin ne arată imaginea unui nostalgic fără scrupule al ceea ce Ronald Reagan denumea drept ”imperiul răului”, regimul criminal și totalitar sovietic responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni nevinovați pe teritoriul URSS și pe cel al altor state din lume ocupate militar, de dărâmarea unui număr incomensurabil de destine și distrugerea unor întregi națiuni băgate de-a valma în malaxorul crunt și nemilos al ideologiei marxist-leniniste și al expansionismului brutal dirijat cinic de la Moscova.

Consider că lumea liberă nu mai poate sta cu mâinile în sân, doar întrebându-se "oare unde urmează Rusia să atace?" și drept urmare se impun o serie de sancțiuni economice, politice și financiare fără precedent: o blocadă economică totală care să presupună și un embargo asupra sectorului de petrol și gaze din Rusia cât și asupra materiilor prime și a bunurilor provenite de acolo dar și blocarea tranzacțiilor financiare internaționale ale oligarhiei de la Kremlin care nu ezită a profita din plin de permisivitatea exagerată a multor națiuni occidentale!

Europa și America, NATO și UE nu își pot permite a se preface că nu văd balaurul expansionismului rusesc, iar politicienii care girează internațional regimul Putin, fie de frică, fie dependenți de santajul gazului siberian ori poate, în cazul unora ca urmare a unor înțelegeri subterane reprezintă cea mai mare vulnerabilitate posibilă a lumii libere în aceste zile de maximă tensiune geopolitică!

Doar măsuri ferme, coerente, aplicate unanim de toți aliații din NATO și din UE, fără jocuri la dublu și înțelepte din logica marii politici internaționale pot opri setea de revanșă a regimului condus de Vladimir Putin. Asta înainte de a ne pune întrebarea dacă lumea noastră de astăzi va fi aruncată în cel mai negru trecut și ne vom trezi cu toții că repetăm istoria și ne găsim puși în fața unui nou monstru sovietic!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.