În funcție de răspunsul Occidentului, pe 15-20 februarie Rusia fie invadează Ucraina, fie își retrage trupele. Cum au fost spitalizați Jirinovski și Ziuganov pentru ca Moscova să regizeze liniștea de dinaintea unei furtuni din ce în ce mai posibile


În funcție de răspunsul Occidentului, pe 15-20 februarie Rusia fie invadează Ucraina, fie își retrage trupele. Cum au fost spitalizați Jirinovski și Ziuganov pentru ca Moscova să regizeze liniștea de dinaintea unei furtuni din ce în ce mai posibile

Etnolog, publicist și traducător, Gheorghiță Ciocioi – bun cunoscător al spațiului slav, și în particular al celui rus – explică, într-o postare pe grupul Facebook Synopsis.RO că, în funcție de răspunsul Occidentului, începând cu 15 februarie, manevrele rusești se pot transforma într-o invazie a Ucrainei, ”poate doar în Donbas, poate până la Odesa”, sau dimpotrivă, trupele rusești se pot retrage în cazarme, în funcție de același răspuns. 

”Motivul” declanșării invaziei ar putea fi unul extrem de simplu și primitiv, punctează Ciocioi – rușii îi pot învinui oricând pe ”militarii” ucraineni că ar ”ucide” civili în zonele de graniță. 

Aceeași sursă remarcă faptul că extremiștii zgomotoși Jirinovski și Ziuganov au fost spitalizați rapid, pentru că tăcerea lor este cum nu se poate mai bună astăzi, fără bruiajul prin care cei doi se dovedesc de mare folos în alte ocazii, când li se dă ”verde” să se reproducă. 

Vă prezentăm comentariile domnului Gheorghiță Ciocioi:

”Va avea loc o invazie în Ucraina? Și dacă da, când anume?

Nu trebuie sa fii profet în privința la dată... 

Europa e sub o continuă presiune. Rusească. Manevre terestre și marine în aceste zile. Jirinovski și Ziuganov – spitalizați. Patriarhul Moscovei îi compătimește. Prin declarații. Tăcerea lor e taman bună astăzi. Fără ‹bruiajul› ‹de folos› cu alte ocazii, așadar. 

În funcție de răspunsul din partea Occidentului, manevrele rusești, începând cu 15 februarie, se pot transforma într-o invazie. Altfel, după data de 20-21 februarie, rușii se întorc în cazărmi, acestea luând sfârșit.

Cum ar putea avea loc invazia? Destul de simplu. ‹Militarii› ucraineni pot fi învinuiți că ucid civili în zonele de graniță. În ajutorul lor vor interveni, evident, rușii. Poate doar în Donbas, poate până la Odesa. Nu sunt siguri nici ei. Pare mai degrabă un ‹asediu› al Europei, prin urmare. Pentru un ‹răspuns›. Pe placul rușilor”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.