Daniel Uncu: "BOR nu va achiesa niciodată la cântecul de sirenă al filetismului aurit!"


Daniel Uncu: "BOR nu va achiesa niciodată la cântecul de sirenă al filetismului aurit!"

Consultantul politic Daniel Uncu, membru al partidului Alternativa Dreaptă, a atras atenția că Biserica Ortodoxă Română nu are cum să susțină în vreun fel Alianța Pentru Unirea Românilor. 

"BOR nu va achiesa niciodată la cântecul de sirenă al filetismului aurit, de conotație național-comunistă și/sau panslavist-ortodoxista.

Filetismul, pentru cei care nu știu, propune identificarea Bisericii cu mistica naționalistă, după model rusesc sau legionar și este considerat o erezie de tip modern, încă de la finele secolului al XIX-lea.

Filetismul afirmă că națiunea este mai presus de omenire ca întreg și este mai presus de rânduielile Dumnezeiești.

O atare erezie, pe care câțiva dezaxați politic o promovează, nu are nimic de-a face cu Dreapta Credință, cu Dreapta politică și cu Biserica Ortodoxă Română.  

De aceea și recentul, excelentul și vehementul Comunicat al BOR, referitor la asemenea încercări eretice, venite din zona sulfuroasa a isteriei patriotarde", a scris Daniel Uncu pe Facebook. 

Reiterăm că Biserica Ortodoxă Română a lansat două comunicate prin care s-a delimitat de AUR, în urma tentativei partidului în cauză de a se folosi politic de tematicile ortodoxe. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.