Val de demisii, acuzații și scandal de proporții în USR Spania-Portugalia. 67 de persoane și-au dat demisiile în semn de protest față de direcția în care se îndreaptă USR după ce Dacian Cioloș a făcut un pas în spate


Val de demisii, acuzații și scandal de proporții în USR Spania-Portugalia. 67 de persoane și-au dat demisiile în semn de protest față de direcția în care se îndreaptă USR după ce Dacian Cioloș a făcut un pas în spate

Nu mai puțin de 67 de persoane și-au dat demisia din USR Spania-Portugalia, în cursul zilei de miercuri, în semn de protest față de direcția în care se îndreaptă partidul după demisia lui Dacian Cioloș. 

De notat că USR Spania-Portugalia reprezintă unul dintre principalele motoare ale USR din Diasporă, demisiile, scandalul și acuzațiile aferente reprezentând o mare probemă pentru liderii Uniunii. 

Medicul Alin Bloju (stabilit în Madrid) avertizează, pe Facebook, că USR Spania Portugalia se află în toiul unui scandal de amploare, confruntându-se cu un val de demisii. Podul.ro vă prezintă comentariile sale: 

”Ieri, 67 de persoane și-au dat demisia din USRPLUS Spania-Portugalia, din cauza multiplelor fărădelegi și bătăi de joc la adresa lor și la adresa unicei speranțe / ultimului bastion a românilor în a mai reforma vreodată România: USRPLUS.

Noi cei care am rămas vă mulțumim tuturor pentru aportul dumneavoastră și sperăm intr-o rapidă revedere pe baricade.

Vă înțelegem poziția și poate toți ar fi trebuit să facem același lucru, dată fiind situația jenantă la care am ajuns să fim martori.

Unii am decis însă să îi biciuim pe incompetenții care ne-au adus aici, din interior.

Știm că ne putem baza unii pe alții și mai devreme sau mai târziu vom reuși!!!!

Reiau postarea lui Tomulet Calin de ieri:

‹Astăzi, împreună cu alți 65 de colegi din Filiala Diaspora 5, Spania-Portugalia, am hotărât să demisionăm din USR. Unii am făcut-o deja, alții o fac acum sau o vor face în următoarele ore.

Nu o facem din obidă, dintr-o solidaritate oarbă sau vreo loialitate sterilă, ci pentru că:

Direcția în care USR a demonstrat că se îndreaptă în ultimul timp - pierzând abrupt din aderență - este una care nu concordă cu viziunea ce ne-a atras către politică.

Treptat, după fuziune și culminând cu recenta respingere a Programului propus de Dacian Cioloș, (program care reflectă viziunea multora dintre membri), am realizat că suntem într-un partid a cărui dinamică nu se mai încadrează în ceea ce ne-a mișcat pe toți: o Românie fără hoție și promovarea meritocrației.

Majoritatea din BN a demonstrat o constantă lipsă de transparență, care a culminat cu – refuzul auditării votului la alegerile din Diaspora, în urma suspiciunilor de fraudă. Dorim un partid coerent, care să demonstreze că aplică în interiorul partidului, ceea ce susține public. Nu putem schimba România în acest mod.

Demisia noastră este o dovadă a consecvenței pe calea unei politici altfel, de care conducerea USR se distanțează, pe zi ce trece. Nu mai dorim să girăm acțiuni pe care le detestăm și lideri în care nu mai credem.

Am întâlnit mulți oameni în acest partid de o probitate morală deosebită, oameni care au sacrificat foarte mult pentru această organizație. Suntem sinceri onorați că am fost colegi cu ei.

Din păcate, mulți dintre acești oameni nu au reușit să se facă auziți și să devină o majoritate în organizație. În mod cert, avem și noi o vină.

Nu regretăm intrarea în politică. Suntem mândri de ce am reușit să facem până acum și nu abandonăm lupta pentru o Românie altfel, doar că nu o mai facem din calitatea de membri USR.

Vă mulțumim, dragi colegi, pentru tot ceea ce ne-am luat de la fiecare dintre voi!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.