Bătălia din USR. Fost consilier prezidențial: "Drulă poate fi un președinte mult mai bun ca Cioloș!"


Bătălia din USR. Fost consilier prezidențial: "Drulă poate fi un președinte mult mai bun ca Cioloș!"

În contextul războiului din USR, fostul consilier prezidențial Cristian Hrițuc i-a sugerat președintelui formațiunii politice, Dacian Cioloș, că ar fi indicat să-și dea demisia pentru a-i face loc lui Cătălin Drulă, deputat și fost ministru al Transporturilor, care cel mai probabil beneficiază de o imagine mult mai bună în rândul cetățenilor. 

"Cioloș amenință cu demisia. Dacă nu i se votează programul său, acesta spune că pleacă din funcție.

Barna răspunde: Aici e USR, nu merge așa.

Sincer acum, cu un președinte de o ”culoare” și cu un birou de conducere de altă ”culoare” lucrurile nu pot merge spre bine.

De când Cioloș a câștigat puterea în USR, partidul a scăzut. Deși avea toate premisele să crească, deși lucrul acesta se putea face destul de ușor, USR a scăzut un pic față de scorul de acum un an și pare că e depășit. E drept, AUR a dus la extrem tipul de campanie pe care o avea USR în vremea Dragnea.

Cioloș e tipul indecis care ezită să ia decizii. Dacă a ajuns la gestul asta, înseamnă că e aproape de limită.

Mai bine o tranșează acum, înainte cu 3 ani de alegeri. Drulă poate fi un președinte mult mai bun ca Cioloș. Nu e mare pierdere. Dar măcar să rupă pisica acum cât mai e timp. Batista pusă pe țambal, o pace de scurtă durată nu va însemna decât prelungirea agoniei", a precizat Hrițuc pe Facebook

Reiterăm că Dacian Cioloș a anunțat joi, 3 februarie, conducerea USR reunită în Biroul Național că va demisiona din funcția de președinte al partidului dacă programul său ce conține mai multe schimbări radicale și reforme interne va fi respins. Ca reacție, Dan Barna a atras atenția că Dacian Cioloș vrea să propună o serie de modificări la statut în baza cărora o mare parte din deciziile USR să fie luate de experți din exteriorul partidului, ceea ce ar fi "de neacceptat". (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.