Râsul curcilor! Patriarhia Moscovei insistă că ”credincioșii din Africa ies în stradă cu pancarte: ‹Mulțumim, Putin! Mulțumim, Kiril!›”. Patriarhul KGB-ist al Rusiei vrea să ”salveze” Africa


Râsul curcilor! Patriarhia Moscovei insistă că ”credincioșii din Africa ies în stradă cu pancarte: ‹Mulțumim, Putin! Mulțumim, Kiril!›”. Patriarhul KGB-ist al Rusiei vrea să ”salveze” Africa

Șeful departamentului Relații Externe al patriarhiei Moscovei – mitropolitul Ilarion Alfeyev – aseamănă structura pe care o conduce cu un ”departament politic al Afacerilor Externe”, adăugând că, la nevoie, se transformă și într-un ”departament al Apărării”.

La un eveniment organizat de Kremlin, Alfeyev i-a ridicat osanale grețoase președintelui Putin, căruia i-a mulțumit că îi ”salvează” pe creștinii persecutați din întreaga lume. 

La finalul delirantului discurs, râsul curcilor: Alfeyev a anunțat că ”credincioșii din Africa” ies în stradă cu pancarte: „Mulțumim, Putin! Mulțumim, Kiril!“. Firește, Kiril este patriarhul KGB-ist al Rusiei. 

Despre toate acestea a scris unul dintre administratorii paginii de Facebook synopsis.RO:

”În cadrul unei ceremonii de decernare a unor importante premii de către Kremlin, Mitropolitul Ilarion Alfeyev, vorbind despre departamentul Relații Externe al Patriarhiei Moscovei - pe care îl conduce de mai mulți ani -, a spus că acesta este comparat adeseori cu un fel de departament politic al Afacerilor Externe. 

‹Instituția noastră e numită uneori Ministerul Afacerilor Externe al Bisericii. Nu este corect pe de-a-ntregul, deoarece ne ocupăm nu numai de chestiuni externe [... ] Iar în anii de pe urmă ne-am simțit din ce în ce mai mult un fel departament al Apărării, pentru că trebuie să apărăm frontierele sacre ale Bisericii noastre›, a spus ierarhul rus. 

‹Biserica Rusă› - a amintint Alfeyev - ‹are mai bine de zece veacuri. Am moștenit-o în acele granițe în care ea a fost creată. Nu noi am creat-o și nu ne este îngăduit ca ea să fie distrusă. Vom rezista și de aici înainte provocărilor externe cu care ne confruntăm acum›.

Acesta a mulțumit, totodată, președintelui Putin pentru sprijinul acordat ‹creștinilor persecutați din întreaga lume›:

‹Mulțumită armatei ruse, teroriștii au fost expulzați din Siria. Și alte țări din Orientul Mijlociu - în care creștinii sunt atacați de teroriști și de unele grupuri radicale - au nevoie însă de protecția și ajutorul Rusiei.[... ] Africa necesită o atenție specială. În unele state africane persecuția creștinilor se desfășoară pe o scară largă... Credincioșii din Africa ies astăzi în stradă cu pancarte: <Mulțumim, Putin! Mulțumim, Kiril!>, a subliniat ierarhul rus în discursul său”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.