Desfășurătorul MASIVELOR proteste anti-restricții din Canada. În fața valului de nemulțumiri, premierul Trudeau a fugit din Ottawa, fiind ascuns într-o locație secretă! Ploaia de acuzații


  • ACP
  • Jan 31, 2022 14:34
  • 14642
Desfășurătorul MASIVELOR proteste anti-restricții din Canada. În fața valului de nemulțumiri, premierul Trudeau a fugit din Ottawa, fiind ascuns într-o locație secretă! Ploaia de acuzații

Gigantescul protest al canadienilor, lansat de șoferii de camioane din ”Convoiul Libertății” împotriva măsurilor excesiv de stricte și liberticide impuse de guvernul condus de Justin Trudeau, a atins punctul culminant pe străzile din capitala Ottawa, inundată timp de două zile de peste 1 milion de oameni veniți să ceară renunțarea la parte din măsuri, cum ar fi vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii, dar și demisia premierului. 

Trudeau îi numise vineri pe protestatari „o mică minoritate marginală”, deși coloana principala a camioanelor conduse de aceștia măsura deja zeci de kilometri la acel moment, iar odată cu apropierea lor de capitala canadiană o mulțime imensă de oameni și-a arătat susținerea față de cei care veneau să demonstreze în Ottawa. 

În fața acestui val de nemulțumiți, premierul a fost dus împreună cu familia lui într-o locație secretă din țară, pentru a fi protejat de eventualele violențe declanșate de numărul imens de demonstranți. 

Protestul început inițial de șoferii de camioane, care au fost foarte afectați de obligativitatea vaccinării, a adunat oameni din toate domeniile și categoriile sociale, de la fermieri și călugărițe catolice la membri ai Parlamentului, de la elevi și studenți la pensionari, dar și zeci de mii de americani care s-au alăturat canadienilor pentru acest protest. 

Deși protestul a fost pașnic, susținătorii administrației Trudeau din presă, din servicul statului și nu numai, au pretins că au avut loc violențe sau alte acte condamnabile, cerând plecarea protestatarilor din oraș și pedepsirea celor care ar fi încălcat legea. 

Mathieu Fleury, un consilier municipal care reprezintă o zonă de la est de Dealul Parlamentului, a scris, pe Twitter, că cei care au venit să protesteze „intimidându-ne vecinii, blocându-ne străzile, hărțuind autoritățile și jurnaliștii noștri nu au loc în orașul nostru. Trebuie să plece”.

Deirdre Freiheit, președinta fundației Shepherds of Good Hope, a declarat că demonstrația a perturbat serviciile sociale și a blocat accesul rutier la adăpostul condus de ea, iar câțiva protestatari ar fi abuzat verbal personalul și voluntarii în timp ce cereau să fie serviți cu supă. Unii protestatari au primit mâncare, pentru a se dezamorsa situația, dar, spun cei de la Shepherds of Good Hope, mesele vor fi oferite numai celor săraci, care au nevoie de ele. 

Unele publicații canadiene au remarcat un camion ce avea arborat un steag confederat în timpul demonstrației de sâmbătă și alți protestatari purtând Steaua lui David, pentru a atrage atenția asupra discriminării la care sunt supuși, dar și simboluri fasciste arborate pentru a condamna ceea ce este numit fascismul sanitar al guvernelor

Evident, aceste lucruri au atras imediat condamnarea fermă din partea grupurilor evreiești din Canada. „Natura pernicioasă a antisemitismului este că se transformă și devine un cârlig convenabil pentru toate tipurile de nemulțumiri, reale sau imaginare” a spus Andrea Freedman, CEO al Federației Evreiești din Ottawa. 

De asemenea, Poliția a adus acuzații celor care au protestat, anunțând, duminică, faptul că cercetează profanarea Memorialului Național de Război și a statuii lui Terry Fox de lângă Dealul Parlamentului, care a avut loc cu o zi mai devreme. 

Dar toate acuzațiile lansate împotriva protestatarilor, venite din partea celor care susțin guvernul actual și măsurile restrictive luate de acesta, nu pot ascunde un fapt spus pe Tweeter de cunoscutul antreprenor american Elon Musk, ca replica la declarația lui Trudeau privind numărul mic al celor veniți să demonstreze: „Se pare că așa-numita minoritate marginală este de fapt guvernul”

Bună parte din cei veniți să demonstreze în capitala canadiană, cu camioanele sau în alt fel, au afirmat că nu intenționează să plece până când nu vor avea căștig de cauză în lupta împotrivă măsurilor liberticide impuse de guvern.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.