Ciprian Ciucu: "Mă îngrijorează că greva STB va trece de la PSD la AUR"


Ciprian Ciucu: "Mă îngrijorează că greva STB va trece de la PSD la AUR"

Ciprian Ciucu, președinte al PNL București și primar al Sectorului 6, a declarat, luni, în cadrul emisiunii Talk News de la Profit TV, că are semnale că această grevă de la STB, care a început ca fiind una politică, va trece de la PSD la AUR, iar acest lucru îl îngrijorează, informează news.ro

Ciprian Ciucu a afirmat că, la început, cel puțin tacit, PSD a încurajat această grevă, dar în ultimele zile a devenit mai rațional și nu o mai sprijină, ceea ce se vede inclusiv prin prisma demisiei din partid a liderului sindical.

"Ceea ce mă îngrijorează, însă, este că această grevă, care a început ca fiind politică, va trece de la PSD la AUR, adică va fi în continuare o grevă politică. Am în continuare semnale în acest sens și acest lucru mă îngrijorează", a mai spus Ciucu, adăugând că greva în cauză este "extrem de gravă în contextul pandemiei", pentru că, din punctul său de vedere, "aceste fapte pot fi încadrate la zădărnicirea combaterii bolilor".

"Uitaţi-vă doar la aglomerația de la metrou, din această perioadă. Pandemia nu a trecut, este cât se poate de reală (..) iar acești oameni iresponsabili efectiv alimentează și pandemia alimentând greva", a mai zis Ciucu. 

Întrebat dacă AUR va dori să confiște greva în următoarele zile și să se ajungă la o degenerare a lucrurilor, președintele PNL București a răspuns: "Asta este ceea ce vă zic, acestea sunt semnalele pe care le am, de aceea PSD şi-a dat seama că e irațional să susțină această grevă, dar alte forțe, obscure și conspiraționiste, la modul real, vor încerca să confiște această grevă".

Ciprian Ciucu a transmis, totodată, un mesaj către angajații STB: "Îi rog pe șoferi să fie raţionali, să se întoarcă la lucru şi să nu se lase manipulați şi inflamaţi, pentru că aceste probleme ale STB vor fi rezolvate doar dacă vor fi bani, iar bani vor fi doar dacă nu se va mai fura şi căpuşa STB-ul aşa cum este căpuşat şi furat de aceiaşi oameni, de 30 de ani. Atunci condiţiile lor de muncă vor fi mai bune şi îşi vor permite investiţii, şi pentru binele angajaţilor nu doar pentru anumite buzunare".

Ciucu a mai afirmat că "este extrem de important ca bucureştenii să nu susţină această grevă şi să susţină echipa de management a STB care, este prima oară în 30 de ani (..) a reuşit să raţionalizeze şi să descentralizeze anumite cheltuieli".

Afirmațiile lui Ciprian Ciucu privind asocierea AUR cu greva STB au venit inclusiv în contextul în care fondatorul acestei formațiuni politice, Marius Dorin Lulea, și-a anunțat în urmă cu câteva zile solidaritatea cu șoferii protestatari și, mai mult decât atât, a participat la o manifestație alături de ei. 

Foto: fondatorul AUR, alături de greviștii STB

Ce posta Lulea, pe Facebook, în data de 21 ianuarie: "O delegație AUR s-a văzut astăzi cu lucrătorii de la STB și susținem doleanțele lor. Vor chestii normale:

1. mașini noi; peste 25% din autobuze sunt defecte, unele au atins un milion de kilometri;

2. vor condiții mai bune de muncă precum dreptul de a merge la toaletă, dreptul la căldură iarna și aer condiționat vara;

3. vor o indexare cu inflația a salariului, adică de ordinul a 300-400 de lei; inflația e cu mult peste acest nivel, au crescut tarifele la energie electrică și gaz de vreo 4 ori.

Românii să nu se lase dezbinați de politicieni, acuzele de furt sunt aiuristice și arată practicile securiste de discreditare folosite de actuala clasa politică. Aveți răbdare și fiți solidari cu ei, nu cădeți pradă propagandei.

Directorul să își prezinte demisia, că doar nu poate trăi lângă niște "hoți", iar Nicușor Dan să părăsească poziția de primar.

Îi susținem să nu se oprească, directorii puși politic delapidează compania dar acuză șoferii că fură motorină și, atenție, piese. Ce naibă să facă cu piesele de autobuz, le pun la autoturismele personale, își construiesc propriile autobuze?

Să termine cu amenințările cu datul afară și cu plângerile penale, că cel care va zbura este chiar directorul".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.