UPDATE Tabăra lui Tomac îi răspunde lui Cristian Diaconescu: "Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar!"


UPDATE Tabăra lui Tomac îi răspunde lui Cristian Diaconescu: "Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar!"

UPDATE 

Tabăra eurodeputatului Eugen Tomac din PMP i-a oferit o replică lui Cristian Diaconescu, precizând că ședința de ieri a Colegiului Național al formațiunii politice a fost statutară. De asemenea, liderii PMP care au hotărât convocarea Congresului au transmis că nu s-a discutat despre vreo fuziune sau alianță cu PNL. 

Redăm comunicatul: "Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri. La ședința Colegiului Național au participat liderii filialelor PMP Iași, PMP Prahova, PMP Caraș Severin, PMP Bistrița Năsăud, PMP București, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureș, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinți, PMP Mureș, PMP Botoșani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomița, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, PMP Ilfov, precum și alți lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Național - aleși locali și vicepreședinți.

Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale.  

Regretăm declarațiile domnului președinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Național PMP prin care sugerează că toți liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. Precizăm că la ședința Colegiului Național nu s-a discutat despre relația cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianță. PMP își continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali".

De asemenea, fostul președinte al PMP, Eugen Tomac, a declarat, pentru G4Media.ro, că la ședință Colegiului Național "nu s-a discutat nicio clipă despre proiecte legate de relația cu alte partide. În mod democratic, cu unanimitate de voturi, toți cei prezenți am solicitat convocarea unui nou Congres".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un scandal imens a izbucnit în PMP, o tabără din cadrul formațiunii politice dorind concretizarea fuziunii cu PNL. În acest sens, pe pagina oficială de Facebook a Partidului Mișcarea Populară a fost publicat, miercuri seară, un scurt comunicat conform căruia a fost convocat un Congres pentru data de 19 februarie 2022 pe parcursul căruia ar urma să se decidă abordarea referitoare la relația cu PNL, dacă se va merge pe scenariul fuziunii sau pe varianta unei simple colaborări. 

Comunicatul de pe pagina PMP: "Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online".

Într-un mesaj publicat joi, 13 ianuarie, pe Facebook, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a precizat că nu a girat niciun demers de organizare a vreunui Congres, ședința de ieri fiind nestatutară. 

Cristian Diaconescu: "În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută, să constat, că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național (conform Statutului Partidului - urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar.

Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.

Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale".

Totodată, printr-un comunicat transmis ieri presei, Cristian Diaconescu a transmis că se opune ferm fuziunii cu PNL, adăugând că "PMP are o șansă reală să devină o alternativă viabilă pentru electoratul de dreapta".

"În pofida faptului că România și românii se confruntă cu o serie de probleme extrem de serioase în acest moment, probleme care ar trebui să preocupe agenda publică a politicului întru-totul, în continuare observ că apar declarații și zvonuri despre cum PMP urmează sau nu să fie absorbit de alte partide politice.

Un subiect de importanță redusă, de altfel, pentru românii preocupați de creșterile exagerate de prețuri, de spitalele pline de bolnavi, de lipsa căldurii și a apei calde din locuințe și câte și mai câte alte probleme, cu adevărat serioase, care ar trebui să preocupe clasa politică în mod primordial.

Doresc astfel să fac câteva precizări clarificatoare privind poziția mea referitor la acest subiect.

1. Cât timp voi fi Președintele PMP, nu voi permite ca ambițiile individuale ale câtorva să predomine interesului colectiv al PMP;

2. PMP are o șansă reală ca prin unitate și păstrarea unei “coloane vertebrale” să devină o alternativă viabilă pentru electoratul de dreapta;

3. PMP are strategia sa proprie, nu copiază acțiunile altor partide, nu face alianțe “de frică” sau parteneriate conjuncturale în funcție de “cum bate vântul” guvernării;

4. Oricine nu reușește să accepte său să înțeleagă poziționarea actuală a conducerii PMP este invitat să își dezvolte propria cale, în afara structurii de partid.

Vă mulțumesc pentru că mi-ați acordat onoarea de a citi acest text până la capăt, acum haideți să ne întoarcem la problemele reale ale acestei țări", a transmis Cristian Diaconescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.