„Visul eroilor Revoluției din decembrie 1989 trăiește prin fiecare român liber. Recunoștință veșnică eroilor care s-au aruncat în fața gloanțelor pentru libertatea acestei țări!” Apelul deputatului Sebastian Burduja


„Visul eroilor Revoluției din decembrie 1989 trăiește prin fiecare român liber. Recunoștință veșnică eroilor care s-au aruncat în fața gloanțelor pentru libertatea acestei țări!” Apelul deputatului Sebastian Burduja

Memoria martirilor și eroilor din decembrie 1989 este memoria libertății noastre, punctează deputatul Sebastian Burduja, președinte al PNL Sector 1, într-o declarație acordată Podul.ro.

Vă prezentăm în integralitate comentariile liberalului:

„În urmă cu 32 de ani, înainte de a pleca la Universitate, un tânăr i-a spus mamei sale, care îl ruga să nu iasă, că trebuie să o facă. Şi că fiecare dintre noi avem un tren al vieţii, trebuie doar să ştim când să ne urcăm în el. Avea puţin peste 20 de ani. Trenul lui a fost oprit de un glonţ fatal. Visul, însă, a rămas scris pe o cruce de marmură şi în cărţile de istorie. Visul lui trăiește astăzi prin fiecare român liber. Datorită lui și a tuturor eroilor Revoluţiei Române din decembrie 1989, România a prins trenul libertăţii. Un tren al cărui traseu depinde doar de noi: să ne amintim de cei care ne-au dat această şansă cu preţul vieţii lor şi să le urmăm exemplul de curaj şi de dragoste de ţară. 

În fiecare an, în aceste zile, cinstim memoria eroilor care s-au aruncat în fața gloanțelor pentru ca noi astăzi să fim liberi. Fiecare an care trece de la Revoluția din 1989 este ca o gară a reamintirii, a conștientizării. O gară în care ne oprim, ne înclinăm în fața sacrificiului lor și mergem mai departe. 

Ar trebui să ne întrebăm mai des, poate chiar în fiecare zi dacă cei care au murit în urmă cu 32 de ani pentru libertatea noastră sunt mândri de ce suntem noi astăzi. Dacă le ducem mai departe moștenirea cu onoare. Dacă le cinstim sacrificiul. Dacă da, să continuăm să o facem. Și chiar să o facem mai bine. Dacă nu, să ne gândim unde greșim. Și să reparăm. Oare ce simt familiile acestor eroi, copii şi părinţi rămaşi în urmă, când vinovaţii încă nu sunt pedepsiţi, 32 de ani mai târziu? Ce spune asta despre acest popor, despre noi toţi?

Aceste răni nu vor fi acoperite prea curând, chiar dacă se spune că timpul vindecă tot. Iar singura justificare ar fi un răspuns pozitiv la întrebarea: a meritat jertfa? Răspunsul e încă destul de complicat. Dar indiferent de vremuri, nu avem voie să uităm. Așa cum nu avem voie să pierdem darul pe care ei ni l-au făcut. Recunoștință veșnică eroilor care s-au aruncat în fața gloanțelor pentru libertatea acestei țări”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.