Comisia Europeană planifică lansarea unei campanii pro-vaccinare în Europa de Est și discută despre măsura vaccinării obligatorii în întregul bloc european


  • ACP
  • Dec 14, 2021 20:29
  • 1435
Comisia Europeană planifică lansarea unei campanii pro-vaccinare în Europa de Est și discută despre măsura vaccinării obligatorii în întregul bloc european

Comisia Europeană pregătește o campanie masivă de conștientizare cu privire la necesitatea vaccinării pentru Europa de Est, adaptată la nevoile și particularitățile țărilor vizate, pentru a se scade decalajul semnificativ dintre estul și vestul Europei în ceea ce privește vaccinarea. 

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, rata de vaccinare a statelor membre ale Uniunii Europene din est și sud-est rămâne cu mult sub media blocului european (66,9% din totalul populației s-a vaccinat), România și Bulgaria fiind de la distanță țările cu cea mai mica rată a vaccinării, cu doar 39%, respectiv 26,7% vaccinați din totalul populației 

"Nu putem continua așa. Dacă Europa de Est nu accelerează vaccinarea, nu vom pune niciodată capăt pandemiei", a declarat un oficial al Uniunii Europene legat de motivele derulării campaniei de conștientizare a necesității vaccinării pentru Estul Europei. 

Săptămâna trecută, vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas (foto 1), a declarat pentru presă că un summit care va avea loc în a doua parte a acestei săptămâni va fi o oportunitate pentru lideri de a discuta și problema vaccinării obligatorii. 

"Consiliul European reiterează importanța vitală a vaccinării în lupta împotriva pandemiei. Implementarea vaccinării pentru toți și distribuirea dozelor de rapel sunt cruciale. În acest context, depășirea ezitării în ceea ce privește vaccinul, inclusiv prin combaterea dezinformării, rămâne esențială", se arată în documentele summitului. 

Surse de la Bruxelles au spus că abordarea vaccinării obligatorii va lua în considerare atât modelul austriac, cu impunerea vaccinării obligatorii și amenzi, cât și modelul italian cu "Super Covid Pass", care face ca viața de zi cu zi a celor nevaccinați să fie foarte complicată. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.