Ingerință gravă în actul de justiție: Gorghiu pune presiune pe procurori, precizând că e convinsă că vor clasa toate dosarele privitoare la Congresul PNL


Ingerință gravă în actul de justiție: Gorghiu pune presiune pe procurori, precizând că e convinsă că vor clasa toate dosarele privitoare la Congresul PNL

Procurorii au anunțat că au fost deschise 2 dosare penale în urma Congresului PNL din 25 septembrie, eveniment la care nu s-au respectat, în anumite momente, măsurile sanitare, participând chiar 5.000 de persoane, motiv pentru care formațiunea politică a fost amendată cu 10.000 de lei. Parchetul General face cercetări în ceea ce privește zădărnicirea combaterii bolilor, iar DNA în legătură cu fapta de abuz în serviciu. 

Într-o intervenție în cadrul unei emisiuni la Profit News, senatoarea PNL Alina Gorghiu a făcut joi, 9 decembrie, o declarație extrem de gravă, din registrul ingerințelor în actul de justiție, aceasta punând presiune pe procurori în legătură cu modul în care trebuie să soluționeze dosarele referitoare la Congresul PNL. Mai precis, Gorghiu a uitat că în primul rând are statutul de senator, nicidecum de avocat, punând presiune pe procurori prin următoarea mențiune: "Sunt convinsă că dosarele cu privire la Congresul PNL se vor clasa".

"Înțeleg că există aceste 2 dosare, cercetări, anchete in rem. Asta în limba română înseamnă că se cercetează fapta, nu există acuzate persoane. În privința condițiilor de organizare ale congresului țin minte că la acel moment Secretariatul General al PNL a solicitat toate aprobările și a avut răspunsuri favorabile pentru organizarea acestui congres. De asemenea, ni s-a solicitat certificatul de vaccinare la intrare. L-am arătat și eu și colegii mei. Dacă sunt cazuri, persoane care nu au purtat mască și există probe pentru acest lucru, sigur că acele persoane trebuie amendate. A fost un spațiu unde presa nu a fost împiedicată să facă poze, filmulețe. Așadar, a fost un exercițiu de transparență maximă acel congres. Uneori îmi pare rău că din punct de vedere politic manifestările nu au fost cele mai potrivite la acel Congres, dar am încercat să fim riguroși cu privire la organizarea lui, la verificarea certificatului de vaccinare al tuturor participanților, am făcut teste PCR la intrare. Sunt convinsă că aceste sesizări vor avea un răspuns cât se poate de rapid. Nu mă îngrijorează că ar fi putut ca PSD să facă sesizările și nici nu exclud acest lucru. În ultimele luni de dinaintea moțiunii de cenzură, vă aduc aminte că ne-au făcut destul de multe sesizări la DNA, foarte multe dintre ele fiind clasate. Una a fost chiar pe distribuirea fondurilor către primăriile din țară și a fost clasată. Văd că una dintre pârghiile de manifestare politică e și aceasta de a sesiza DNA. Sunt convinsă că dosarele cu privire la Congresul PNL se vor clasa", a zis Gorghiu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.