Ucraina vrea rapid armele care nu au mai fost donate de SUA Afganistanului din cauza ocupației talibane. Americanii se mai gândesc, atenția fiind îndreptată către o altă amenințare majoră


  • ACP
  • Dec 7, 2021 13:27
  • 1841
Ucraina vrea rapid armele care nu au mai fost donate de SUA Afganistanului din cauza ocupației talibane. Americanii se mai gândesc, atenția fiind îndreptată către o altă amenințare majoră

Publicația Foreign Policy a relatat că în timpul ultimei vizite în Statele Unite a ministrului ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, acesta a cerut conducerii americane să furnizeze cât mai repede țării sale sisteme de armament care nu au mai fost folosite în Ucraina, dar și armele antiinsurgență ce erau destinate Afganistanului înainte ca talibanii să ajungă la putere acolo, arme care ar putea fi imediat disponibile. 

Aici intră în discuție și elicopterele MI 17 aflate în Ucraina pentru întreținere, care urmau să fie oferite de armata americană afganilor, așa cum a declarat un oficial al Apărării de la Kiev sub protecția anonimatului. Ministrul Apărării a spus că este necesară asistența rapida în domeniul apărării aeriene și maritime, dar și în domeniul războiului electronic. 

Potrivit publicației Foreign Policy, Departamentul de Stat și Pentagonul sunt acum în discuții cu Congresul American pentru a oferi Kievului în primul rând un număr mare de arme antitanc, care s-au dovedit a fi eficiente anii trecuți în zonele de conflict din Ucraina împotriva forțelor separatiștilor ruși susținuți de Moscova.  

În același timp, spun cei de la Foreign Policy, Washingtonul a fost până acum concentrat asupra "amenințării tot mai mari din China", așa că e de așteptat să încerce să evite să ia măsurile care ar putea "provoca Moscova". (sursa: AICI)

Pe de altă parte, presa americană a informat că președintele american Joe Biden va stabili un pachet de "restricții dure" asupra sectorului financiar al Rusiei, pe care îl va prezenta în cazul în care Moscova invadează Ucraina. (sursa: AICI)

Sursa foto: news.myseldon.com

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.