Învestirea noului Guvern al Suediei vine la pachet cu 2 premiere, printre care prima persoană transgender într-o funcție de ministru, aceasta declarându-se reprezentantă a "noului normal"


  • ACP
  • Dec 6, 2021 18:55
  • 2958
Învestirea noului Guvern al Suediei vine la pachet cu 2 premiere, printre care prima persoană transgender într-o funcție de ministru, aceasta declarându-se reprezentantă a "noului normal"

Odată cu învestirea recentă a noului Guvern, viața politică din Suedia a înregistrat două mari premiere – pe lângă faptul că Guvernul de la Stockholm are pentru prima oară o femeie pe postul de premier, în persoana social-democratei Magdalena Andersson, postul de ministru al Ministerului Școlilor a fost oferit Linei Axelsson Kihlblom (foto), prima persoană transgender care ocupă o poziție de conducere la nivel ministerial în Suedia. 

Kihlblom, în prezent în vârstă de 51 de ani, a făcut schimbarea de sex la 25 de ani. De asemenea, precizăm că a lucrat în învățământ și avocatură și are publicată o carte autobiografică în care exprimă tema respingerii și a fricii de ridicol a unui copil care a trăit cu convingerea că e o fată într-un corp de băiat.  

"Persoanele trans au existat dintotdeauna, vor exista în continuare. Nu mai simțim vreun fel de rușine! Noi suntem noul normal!", a spus Kihlblom în 2018 pentru postul public de televiziune, SVT.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.