Lovitură de proporții pentru infractorul fugar Ilan Șor: sorcova lui politică, Marina Tauber, scoasă din cursa pentru Primăria Bălți! Decizia instanței


Lovitură de proporții pentru infractorul fugar Ilan Șor: sorcova lui politică, Marina Tauber, scoasă din cursa pentru Primăria Bălți! Decizia instanței

Fata de casă a infractorului fugar Ilan Șor (șef al partidului omonim) – am numit-o pe rusofila Marina Tauber – e scoasă din cursa pentru Primăria Bălți. 

Mai exact, Judecătoria Bălți a dat câștig de cauză Comisiei Electorale (CEC), care solicitase excluderea din cursă a Marinei Tauber, după ce aceasta a depășit pragul financiar legal presupus de campanie. Decizia instanței respectă întru totul cadrul legal existent. 

Precizăm că, pe fundalul unui absenteism de proporții, zona Bălți fiind un fief al partidelor rusofile, Tauber câștigase, în 21 noiembrie, primul tur al alegerilor locale, cu 47,93%, devansându-l cu mult pe Nicolai Grigorișin (20,93%), următorul clasat. Rezultatul obținut de Tauber spune multe despre moștenirea lui Renato Usatîi, fostul primar. Avertizăm că ieșirea ei din cursă nu schimbă cu mult datele probelemei, deși asta reprezintă o mare lovitură pentru Partidul ”ȘOR”. 

Amintim că interlopul internațional Ilan Șor (ctitorul grupării) se numără printre principalii vinovați pentru furtul miliardului, caz halucinant care a făcut înconjurul planetei. 

Având mari probleme de integritate, Marina Tauber e un personaj inventat de Șor, stăpânul ei absolut. Să nu uităm că numele blondei apare în Raportul Kroll, document care analizează metodele prin care a fost fraudat sistemul bancar din R.Moldova. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.