"Ştiţi marile rivale Steaua şi Dinamo?". Ciolacu s-a molipsit de la Boc în ceea ce privește găsirea unei justificări pentru formarea guvernării USL


"Ştiţi marile rivale Steaua şi Dinamo?". Ciolacu s-a molipsit de la Boc în ceea ce privește găsirea unei justificări pentru formarea guvernării USL

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a molipsit de la primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în ceea ce privește găsirea unei justificări în legătură cu decizia de a se forma guvernarea USL. Concret, precum Emil Boc, Ciolacu a explicat, într-un registru politico-fotbalistic, că rivalitatea dintre PSD și PNL e similară cu cea dintre Steaua și Dinamo, însă jucătorii celor 2 echipe conlucrează pentru un țel comun atunci când joacă la echipa națională a României. 

CITIȚI ȘI: Delirul lui Emil Boc la radio: PNL și PSD sunt ca două echipe de fotbal rivale care au lăsat rivalitățile istorice deoparte și joacă împreună pentru România. „Dau tot ce pot mai bun pentru țară!”

Ciolacu: Ştiţi marile rivale Steaua şi Dinamo? Cam aşa e PSD cu PNL. PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo. Dar când mergeau la echipa naţională lucrau pentru ţelul comun. Nu ai altă abordare. Ce făceam? Unde mai guvernam peste şase luni, opt luni? Am renunţat la prima rotaţie de prim-ministru şi nu îmi pare rău.

Moderator: Spuneți că sunteți 2 echipe care au intrat în teren pentru interesul națiunii. Care a fost rolul președintelui Klaus Iohannis în momentul formării acestei coaliții? Orice echipă națională are nevoie de un antrenor. Klaus Iohannis a fost antrenorul? S-a pronunțat în nenumărate ori contra unei alianțe cu USR, numindu-i crizatori. Care a fost rolul domniei sale în formarea acestei alianțe PSD-PNL?

Ciolacu: Nu am negociat deloc cu președintele României. 

Moderator: Nimic? 

Ciolacu: Absolut nimic!

Moderator: Nici măcar nu a mandatat PNL să se întâlnească cu dvs.? Nu au existat telefoane firești în care să spună "Haideți să găsim o soluție pentru că e criză!"?

Ciolacu: Credeți că mai trebuia să vorbesc eu cu președintele ca să vedem o evidență, că în România sunt 3 crize majore? 

Moderator: Da, după 7 ani de luptă cu dvs., cu ciuma roșie...

Ciolacu: Eu nu m-am luptat cu Klaus Iohannis. 

Moderator: Dânsul s-a luptat cu dvs. 

Ciolacu: Să se lupte în continuare. Nu-i schimb traseul. Eu nu am dușmani. Eu am adversari politici. Cu adevărat domnul Iohannis a fost un adversar și rămâne un adversar al PSD. (...) Ne facem că uităm cum a susținut PNL în campanie, cum spunea că trebuie să dispară PSD? Eu nu voi uita aceste lucruri! Poate în acești ultimi 3 ani de mandat va deveni președintele României și fiecare își va vedea atribuțiile. 

Vedeți video de la minutul 06:00:


De asemenea, Ciolacu a precizat că PSD și PNL sunt condamnate să guverneze împreună până în 2024. 

Ciolacu: Nu am cerut un vot colegilor mei ca să intrăm la guvernare ca să stric lucrurile. Acest Guvern e condamnat să stea până în 2024, să facă ce este mai bine. Să depăşim aceste crize, economică, energetică, e şi o criză socială, nivelul de trai a scăzut foarte mult, pentru noi a fost mai important să negociem pachetul social şi cred că viitorul buget al României e mai important decât funcţia de prim-ministru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.