EXCLUSIV. Podul.ro o lasă pe directoarea Jilavei, Antoanela Cristina Teoroc, fără cadoul de Crăciun. Șeful ANP refuză să-i acorde sporul financiar de 50%, la care era abonată. Totul în urma dezvăluirilor Podul.ro


EXCLUSIV. Podul.ro o lasă pe directoarea Jilavei, Antoanela Cristina Teoroc, fără cadoul de Crăciun. Șeful ANP refuză să-i acorde sporul financiar de 50%, la care era abonată. Totul în urma dezvăluirilor Podul.ro

În sfârșit, în urma dezvăluirilor exclusive ale Podul.ro (detalii AICI, AICI și AICI), un prim pas spre normalitate e făcut de Dan Halchin (foto stânga sus), directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), care a refuzat să îi ofere Antoanelei Cristina Teoroc (foto dreapta sus) , directoarea Penitenciarului Jilava, deja ”tradiționalul” spor de 50% ”pentru lucrări de excepție și misiuni speciale”.

Avalanșa de ilegalități și nereguli sesizate de Podul.ro a fost pusă în discuție, potrivit surselor noastre, săptămâna trecută, în Maria Ghiculeasa nr. 47, la nivelul conducerii ANP. Urmarea e că Antoanela Cristina Teoroc nu se mai regăsește, așa cum era obișnuită, pe lista directorilor de penitenciare premiați cu sporul financiar de 50%, pe care l-ar fi încasat pe o perioadă de trei luni. Facem precizarea că marea majoritate a acestora îl primesc – detalii AICI –, omiterea directoarei penitenciarului Jilava reprezentând un avertisment.  

În această ordine de idei, ne manifestăm speranța că nici noul ministru al Justiției, liberalul Cătălin Predoiu, nu se va lăsa impresionat de oportunismul clanului clientelar Teoroc, care și-a căpătat și menținut pozițiile prin asigurarea că sindicatele nu vor mai face scandal și nu vor mai organiza ieșiri în stradă. Îl înștiințăm, pe această cale, că Antoanela Cristina Teoroc îndeplinește de ceva ani toate criteriile de pensionare. 

Precizăm că, oricum, așa-zisul spor de 50% ”pentru lucrări de excepție și misiuni speciale” nu reprezintă decât o pâlnie folosită pentru umflarea bugetul unora. De cele mai multe ori e acordat discreționar, oamenilor de casă în special. Când nu era șefă la Jilava și nici în grațiile unor cercuri sus-puse, Antoanela Cristina Teoroc și soțul ei, Ștefan Teoroc – liderul Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) – înfierau în termeni duri existența sporului amintit, fiindcă nu li se acorda și lor, însă după ce s-a văzut decidentă peste amplasament, doamna Teoroc a devenit abonată la sporul amintit, laolaltă cu câțiva dintre oamenii ei de încredere, uitând acuzațiile din trecut.  

Podul.ro a vorbit, la adăpostul anonimatului, cu o serie de foști beneficiari ai sporului de 50%. Vă încredințăm că ”lucrările de excepție” și ”misiunile speciale” sunt ultimile aspecte care ar putea conta în acordarea acestuia. Despre cât înseamnă în bani sporul la care ne referim, defalcat pe diverse categorii salariale, despre cine ia acești bani, cât este ”paraîndărătul” și care este efectul sporului asupra unei pensii, ei bine, despre toate acestea vom trata într-un articol viitor. În cazul Antoanelei Cristina Teoroc ar fi fost vorba de 5000-6000 lei, un cadou de Crăciun, care iată că nu mai vine. Suntem însă convinși că familia Teoroc își va amortiza pierderea într-un fel sau altul. Nu știm însă în ce măsură va rezista controalelor care urmează, inclusiv de la Curtea de Conturi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.