Arafat i-a enervat pe pesediști. Deputatul Zetea: "Dubla măsură e deranjantă! Orice persoană din statul român trebuie supusă unui proces de evaluare!"


Arafat i-a enervat pe pesediști. Deputatul Zetea: "Dubla măsură e deranjantă! Orice persoană din statul român trebuie supusă unui proces de evaluare!"

Deputatul PSD Gabriel Zetea a declarat miercuri, 24 noiembrie, în emisiunea Studio Politic de la Digi24, că șeful DSU, Raed Arafat, ar trebui să fie supus unei evaluări, dat fiind faptul că aplică măsurile sanitare cu un vădit dublu standard. Reacția deputatului a venit în contextul în care Raed Arafat a interzis Partidului Social Democrat să organizeze în această seară un eveniment de 20 de persoane în cadrul căruia miniștrii formațiunii politice să prezinte măsurile pe care le vor lua, asta în condițiile în care la Congresul PNL din data de 25 septembrie au participat peste 5 mii de persoane, în pofida crizei sanitare. 

Zetea: PSD a vrut să prezinte într-un eveniment, alături de propunerile sale de miniștri, programul de guvernare. Sigur, dubla măsură, care în continuare se pare că guvernează în România este deranjantă. Acest lucru va trebui schimbat. Să ne aducem aminte că a fost un Congres cu 5 mii de oameni, am avut astăzi în Palatul Parlamentului o ședință solemnă cu 500 de oameni. Sigur, PSD va încerca să prezinte acest program într-un mod absolut normal, onest, iar astfel fiecare ministru își va face o conferință de presă în care va prezenta programul de guvernare, avem și comisiile parlamentare în care se vor dezbate programul de guvernare și măsurile propuse de PSD, dar dubla măsură e în continuare un lucru care trebuie eliminat, nu pentru că PSD e în această poziție, ci pentru că românii s-au aflat de-a lungul timpului, în ultimii 2 ani de zile, într-o astfel de situație, în care unele instituții ale statului, unele partide, unii oameni politici cu funcții importante au avut dreptul să facă un anumit lucru, iar cetățenii simplu nu au avut dreptul să facă exact același lucru pe care-l făceau politicienii. Tocmai de aceea am ajuns în situația în care unele măsuri nu mai erau respectate, pentru că oameni cu funcții înalte în statul român făceau exact contrariul.  

Moderatoare: Arătați cu degetul înspre Raed Arafat?

Zetea: Am înțeles că de acolo nu s-a dat acest aviz. E clar o încercare de a împiedica comunicarea PSD. Românii oricum o să afle despre măsurile pe care noi le-am propus, despre pachetul social, despre creșterile de pensii și salarii.

Moderatoare: Ar trebui ca Raed Arafat să aibă un proces de evaluare și să fie schimbat?

Zetea: Orice persoană din statul român trebuie supusă unui proces de evaluare. Să nu uităm că Raed Arafat a fost una dintre persoanele care a avut un grad de încredere extrem de ridicat în România, una dintre personalitățile publice și politice cu cea mai mare cotă de notorietate și încredere, dar având în vedere faptul că a luat partea și a încercat să tot discute cu politicienii și să negocieze măsurile care ar fi trebuit luate, nu să se bazeze pe specialiști, și-a erodat imaginea, iar acum vorbim despre una dintre personalitățile publice din România cu cotă mică de încredere. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.