"Cei care lucrează în MApN să stea cu mâna pe portofel!". Semnalul de alarmă tras de Nicu Fălcoi în privința nominalizării lui Dîncu la Apărare


"Cei care lucrează în MApN să stea cu mâna pe portofel!". Semnalul de alarmă tras de Nicu Fălcoi în privința nominalizării lui Dîncu la Apărare

Președintele PSD Marcel Ciolacu a comis o gafă ieri în momentul în care vorbea despre nominalizarea făcută pentru funcția de ministru al Apărării, în persoana lui Vasile Dîncu, încurcând cuvântul "portofoliul" cu "portofelul".



Însă, senatorul USR Nicu Fălcoi, nominalizat recent pentru funcția de ministru al Apărării, a precizat că în greșeala de exprimare comisă de Ciolacu se ascunde de fapt un adevăr, iar pe cale de consecință le recomandă celor care lucrează în MApN "să fie cu mare băgare de seamă și să stea cu mâna pe <<portofel>>".

Redăm comunicatul senatorului USR: 

"<<Portofelul>> de la Apărare

Cel de-al doilea ”Hrebenciuc” al PSD-ului, omul în stare să ”ia banii de pe pieptul mortului”, după cum spun legendele, Marcel Ciolacu pe  numele său, a comis azi o greșeală de exprimare mare cât un adevăr.  

”Portofelul” de la Apărare, după cum s-a exprimat șeful PSD, merge la Vasile Dîncu. Un reprezentant de bază al Grupului de la Cluj, ins cu interese directe în a controla ministerul de forță.

Și are dreptate șeful de partid al domnului Dîncu: PSD preia de la Apărare în primul rând miza enormă a celor 2% din PIB pentru modernizarea Armatei.  

După 2020, PSD a rămas nu doar cu frustrarea că a pierdut guvernarea, ci și cu aceea de a nu avea acces la cele mai importante programe majore de înzestrare care asigură cadrul de cooperare cu actori internaționali foarte puternici.

În perioada 2016-2020, în calitate de senator USR de Timiș, am militat și am atras atenția asupra întârzierilor, greșelilor și politizării extreme suferite de Ministerul Apărării Naționale sub conducerea pesediștilor Dușa, Fifor și Leș.  

În acea perioadă neagră pentru Armată au fost compromise majoritatea programelor, au fost generate întârzieri și au fost comise abuzuri mari în conducerea politică și militară. Ingerințe grave au dus la întârzierea programelor pentru forțele aeriene, terestre și navale.  

Toate aceste abuzuri vor reveni acum, pentru că PSD nu știe decât să fure din ”portofelul” Armatei. O scăpare de exprimare din partea lui Ciolacu, dar care ascunde un adevăr. Alocarea Armatei ca portofoliu pentru PSD a fost un preț plătit de președintele Iohannis și executat servil de Nicolae Ciucă.  

Dacă trece acest guvern și Vasile Dîncu ajunge ministru al Apărării, atunci se va reface un trio formidabil de toxic în această instituție patronată de președintele Iohannis. Ca și în perioada 2016- 2020, PSD va conduce Ministerul Apărării cu Nicolae Ciucă (fost șef al Statului Major pe vremea miniștrilor PSD-iști), Vasile Dîncu, un om politic care habar nu are de domeniul militar și Simona Cojocaru, omul care a dus mapa și a fost șef de cabinet la miniștrii PSD-iști Dușa și Leș.  

Le spun încă de pe-acum celor care lucrează în MApN să fie cu mare băgare de seamă și să stea cu mâna pe ”portofel”, pentru că PSD dă târcoale în mod oficial și cu sprijin de la generalul în rezervă Nicolae Ciucă".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.