Zetea transmite că Firea va spori natalitatea. Seidler ironizează nominalizarea PSD pentru Ministerul Familiei: "Va propune înființarea de companii naționale pentru familie, verișori, nași"


Zetea transmite că Firea va spori natalitatea. Seidler ironizează nominalizarea PSD pentru Ministerul Familiei: "Va propune înființarea de companii naționale pentru familie, verișori, nași"

Odată cu foarte probabila învestire a guvernării Ciucă, România va avea și un Minister al Familiei și Tineretului, instituție ce va fi condusă de senatoarea PSD Gabriela Firea. Într-o intervenție telefonică în emisiunea "Bună, România!" de la B1TV, deputatul USR Cristian Seidler a ironizat nominalizarea PSD pentru ministerul în cauză, precizând că activitatea Gabrielei Firea va consta cel mai probabil în înființarea unor noi companii de stat pentru a-și sprijini propria familie. Pe de altă parte, iritat de remarcile reprezentantului USR, deputatul PSD Gabriel Zetea a ținut să sublinieze în emisiune că Gabriela Firea se va ocupa de sporirea natalității din respectiva poziție ministerială. 

Seidler: Ce mi se pare interesant, uitându-mă la lista de miniștri, e ce o să facă premierul PNL și miniștrii de la PNL în momentul în care doamna Firea va propune înființarea de companii naționale pentru familie, verișori, nași, pentru ce știe dânsa să facă în general.  

Răzvan Zamfir: Eu nu am înțeles dacă doamna Firea este la Ministerul Familiei în general sau la Ministerul Familiei sale. Există niște controverse de când era primăriță, dacă e vorba despre familia ca celulă de bază a societății sau familia dânsei.  

Seidler: Are experiența anterioară pe care se bazează această nominalizare. Eu vorbesc foarte serios. Știu ce a făcut doamna Firea la Primăria Capitalei, a înființat niște companii municipale, instanța le-a desființat, dar asta nu a interesat-o, iar eu mă aștept să facă acum lucrul la care se pricepe cel mai bine, să înființeze companii. (...)  

Răzvan Zamfir: Ce e acest Minister al Familiei, domnule Zetea?  

Zetea: În România e o mare problemă de natalitate. PSD are, în special doamna Firea, multe inițiative în Parlament prin care să avem programe naționale pentru a sprijini familiile tinere. Înțeleg că USR ia în derâdere acest subiect, asta pentru că nu a avut niciodată în programul său problema aceasta a familiilor românești. Iar problema creșterii natalității va deveni o preocupare în această guvernare.

Răzvan Zamfir: Și ce face Ministerul Familiei?  

Zetea: Problema natalității e atât de mare...

Răzvan Zamfir: Și avem nevoie de un minister? Un minister al oamenilor singuri nu înființați?  

Zetea: Eu nu înțeleg de ce luați în derâdere un subiect atât de important.  

Răzvan Zamfir: Subiectul e important, ministerul e hazliu. De ce e nevoie de un minister?

Zetea: Familia e în continuare una din preocupările românilor. Am văzut în Europa ministere care s-au înființat și care au rezultate foarte bune. Avem inițiative legislative în Parlament care pot fi mai departe gestionate de acest minister. Și sincer nu văd o persoană mai potrivită decât Gabriela Firea.  

Răzvan Zamfir: De ce nu ați mers pe un tehnocrat? De pildă domnul Borcea. Putea să se numească Ministerul Familiilor.  

Seidler: Noi nu luăm în derâdere ideea natalității, a familiei sau a tineretului, ci luăm în derâdere necesitatea unui minister condus de doamna Firea pe această problemă. Dacă ar fi fost rezolvată fiecare problemă din această țară cu un minister, eu cred că în perioada PSD ar fi trebuit să se înființeze un Minister al Hoției Publice. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.