Birchall îl desființează pe Stelian Ion pe tema reformei CCR: "Tragedia lui și a unor măscărici publici de teapa lui este că până la urmă faptele vorbesc"


Birchall îl desființează pe Stelian Ion pe tema reformei CCR: "Tragedia lui și a unor măscărici publici de teapa lui este că până la urmă faptele vorbesc"

Fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, a declarat joi, 17 noiembrie, că reforma CCR era una dintre marile mize ale coaliției PNL-USR-UDMR, având în vedere că anul viitor urmează să se încheie mandatul a trei dintre judecătorii constituționali.

"Una dintre marile mize ale coaliției de dreapta o reprezenta resetarea CCR. Anul viitor, parlamentul urmează să numească 3 noi judecători, după expirarea a 3 mandate, ceea ce ar fi deschis, teoretic, posibilitatea schimbării majorității actuale. Am văzut cu toții în anii trecuți că, fără o Curte Constituțională deschisă, proeuropeană, reformele importante se pot lesne împotmoli.

Din păcate, această schimbare de orientare a CCR apare astăzi doar teoretică, pentru că amprenta retrogradă a PSD, acompaniat astăzi de PNL, își va spune cuvântul și va afecta pe termen lung soarta reformelor din România. Cum președintele Iohannis s-a dovedit a fi mai apropiat de abordarea pesedistă, decât de reformele propuse de USR, lucrurile au fost pecetluite în direcția mimării reformelor și a cheltuirii discreționare a banului public. Asta este direcția pe care, pe ritmuri de periniță, prin rotație, ne-o propun cele 2 partide surori: PNL si PSD", a precizat Stelian Ion. 

În acest context, fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, l-a taxat pe Stelian Ion, care de când nu mai ocupă funcția ministerială, defilează din nou, din opoziție, cu tot felul de propuneri de reformă, inclusiv în ceea ce privește CCR. Însă, Birchall a readus în atenția opiniei publice faptul că Stelian Ion transmitea în luna iulie, din postura de ministru al Justiției, că nu e o prioritate imediată reforma CCR, întrucât "oricum, schimbările care vor avea loc anul viitor (de judecători - n.red) vor avea loc indiferent că vor fi modificări sau nu ale legislației".

"Mi-am tot propus să îl ignor pe acest fost ministru, dar e cam greu când vezi tupeul cu care minte și manipulează bătându-și joc de buna credință a românilor cinstiți.  

Vă rog să citiți toate declarațiile și judecați voi ce tot spune acest ministru zero care continuă să mintă și să manipuleze cu un tupeu greu de imaginat sau de egalat.  

Îmi va fi greu să cred că cititorii de bună credință ai acestei pagini (simpatizanți și votanți USR) pot fi de acord cu mascarada publică a acestui fost ministru care a făcut atât de mult rău justiției dar și USR.  

Pe scurt: în timp ce ieri deputatul Stelian Ion se revolta, declarând cu mânie proletara că în 2022 vor fi noi numiri la CCR în baza actualei legislații, în 8 iulie 2021, (când eu solicitam modificarea legii 47 privind CCR), ministrul Stelian Ion declara relaxat că "analizează oportunitatea modificării legislației, dar că NU E NICIO GRABĂ pentru că oricum, schimbările la CCR care vor avea loc anul viitor (cu numirile noilor 3 judecători) și vor avea loc indiferent că vor fi modificări sau nu ale legislației".  

Cu alte cuvinte, în iulie pentru ministrul Stelian Ion nu era nicio problemă, dovadă că nu a făcut niciun demers oficial de modificare a legii 47 pentru funcționarea CCR! A descoperit această problemă acum, când nu mai e ministru!  

Tragedia lui și a unor măscărici publici de teapa lui este că până la urmă faptele vorbesc de la sine și oricât de mult încearcă să își spele imaginea, continuând un PR deșănțat exclusiv pentru propriul beneficiu, românii de bună credință știu că adevăratul lui raport de activitate în fruntea MJ este un mare ZERO.  

Penibil! Absolut penibil!", a scris Birchall pe Facebook. 

Ce declara Stelian Ion în luna iulie, pentru Epoch Times: "Oricum, schimbările care vor avea loc anul viitor vor avea loc indiferent că vor fi modificări sau nu ale legislaţiei, eu sper să fie schimbări de bun augur, în sensul în care noii judecători CCR să aibă cu toţii o deschidere către UE, către viziunea integrată de parteneriat şi UE, nu o poziţie de închistare şi suveranism rău înţeles".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.